La Policia Local d'Hostalric ja ha imposat sancions per saltar-se el confinament domiciliari

A Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera de moment encara no han sancionat i incorporen la megafonia als vehicles policials

Control Policia Local d'Hostalric per fer complir el confinament domiciliari
Control Policia Local d'Hostalric per fer complir el confinament domiciliari | PL Hostalric
Redacció
19 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 18:18h
Saltar-se el confinament domiciliari obligat pel decret d'estat d'alarma no és gratuït. Per això, les diverses policies locals del Baix Montseny estan fent controls a diversos punts dels pobles corresponents per vetllar per les restriccions de mobilitat amb l'objectiu de contenir la propagació del Covid-19.

En aquest sentit, la Policia Local d'Hostalric ja ha tramitat algunes actes de denúncia referents a persones que feien cas omís al confinament domiliciliari decretat i sense cap causa que justifiqués la seva presència fora de casa seva. "Ajudem-nos entre tots per a evitar la propaganió del coronavirus", s'ha manifestat des de l?Ajuntament d'Hostalric.

A Sant Celoni, després de quatre dies de confinament encara no s'ha tramitat cap multa perquè fins ara la tasca que s'ha fet és informativa i preventiva i, en paraules de l'alcalde, Raül Garcia "Zero multes per confinament perquè no hi ha reincidencia". També ha dit que a partir d'avui s'ha incorporat megafonia als vehicles policials informant de l'obligatorietat del confinament.

A Santa Maria de Palutordera l'inspector de la Policia Local, David Otal, ha manifestat que de moment tampoc no s'han posat sancions. Es fan controls i també s'incorporarà la megafonia als vehicles de la Policia Local.
 
Recordem que només es pot circular per la via pública en els següents casos:
 
1.Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
2.Assistència a instal·lacions sanitàries.
3.Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.
4.Tornar al lloc de residència habitual.
5.Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
6.Desplaçament a entitats financeres
7.Per causa de força major o per situació de necessitat. 8.Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.