coronavirus

«Autònoms en pilotes», així explica Núria Ripollès el coronavirus dels botiguers

És propietària autònoma d'una botiga de roba de Santa Maria de Palautordera i no podrà treure del magatzem tota la inversió feta per aquesta primavera

per Jordi Purtí , 17 de març de 2020 a les 16:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Govern de la Generalitat ha aprovat avui un ajut econòmic de 2.000 euros per als autònoms, sempre i quan puguin acreditar una reducció "dràstica i involuntària" dels ingressos derivada de la crisi del coronavirus. No sabem si aquesta quantitat entra dins dels paràmetres que afectaran a Núria Ripollès, propietària d'una botiga de roba de Santa Maria de Palautordera, a qui el Covid-19 i el decret d'Estat d'Alarma l'han obligada a tancar la botiga i quedar-se a casa sense poder ingressar ni un eur, cosa que l'ha fet exclamar que és "autònoma en pilotes", com els maniquís de la seva botiga.


En un vídeo enregistrat per a NacióBaixMontseny explica quin és el seu estat d'ànim actual ja que mentre el coronavirus va contagiant el país els treballadors autònoms han de continuar pagant els impostos, complir amb els trimestres d'IVA i IRPF, rebuts d'autònoms,  serveis com llum i aigua "és evident que vivim un moment d'incertesa".

Aquesta botiguera de Santa Maria de Palautordera ja dona la campanya de primavera pràcticament per perduda i, no solament això, sinó amb una gran quantitat de pèrdues ja que tota la inversió feta es quedarà al magatzem sense poder-se vendre.


Núria Ripollès es queixa que la situació és insostenible ja que en condicions normals ho tenen prou complicat perquè "sembla quer treballem només per pagar impostos", i està convençuda que encara que els ajornin els pagaments "és una trampa", ja que avui amb coronavirus i confinats a casa s'ha de continuar mantenint la família a càrrec "què els dono per menjar: uns texans i una camisa?".

 

Participació