El Bisbat de Terrassa farà una missa al dia per Youtube i convida a repicar les campanes a les 12

La parròquia Sant Martí de Sant Celoni està englobada en el Bisbat de Terrassa
La parròquia Sant Martí de Sant Celoni està englobada en el Bisbat de Terrassa | Jordi Purtí
Redacció
17 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 19:00h
El Bisbat de Terrassa, al qual pertanyen les quatre esglésies catòliques del Baix Montseny, va emetre el dissabte un comunicat disposant que, a tot el territori de la diòcesi de Terrassa no es convoquessin celebracions i litúrgies, ni l'eucaristia ni altres sagraments, durant aquest temps, i que les celebracions de funerals i exèquies seguissin la normativa de cada tanatori per tal d'assegurar la pregària pel difunt, ja que no es podrien celebrar als temples.

Per això el Bisbat va començar ahir a retransmetre la Missa a les 12h, a través del seu canal de Youtube i des de la Capella de la Cúria diocesana. A la mateixa hora, a més, la Conferència Episcopal Espanyola ha convidat totes les diòcesis a repicar les campanes i resar la pregària de l'Àngelus "tot pregant davant la situació que estem vivint especialment per les persones que pateixen aquesta epidèmia i també en agraïment per la solidaritat i entrega generosa de tantes persones, professionals i voluntaris".

El Bisbe, Josep Àngel Saiz, demana als preveres i diaques que estiguin disponibles per atendre el poble, i que celebrin la Missa privadament aplicant-la especialment al poble "sempre que litúrgicament sigui possible".