Les destrosses del Gloria superen els 1,2 milions d'euros en despesa pública a Arbúcies

El pressupost en inversions de l'Ajuntament queda condicionat a les reformes del temporal

El pas del Gloria per Arbúcies ha deixcat una factura d'1,2 milions d'euros
El pas del Gloria per Arbúcies ha deixcat una factura d'1,2 milions d'euros | AJA
Redacció
12 de març del 2020
Actualitzat a les 14:49h
"Els desperfectes del temporal Gloria han causat una despesa a l'administració pública a Arbúcies d'1.200.000 euros a Arbúcies", ha sentenciat l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga. Aquesta xifra és la que han calculat els serveis tècnics de l'Ajuntament, després de valorar totes les destrosses que van ocasionar les fortes pluges dels dies 21, 22 i 23 de gener a carrers, places, xarxa de camins forestals, xarxa de sanejament, equipaments municipals, passejos, carreteres...
 
Garriga ha assenyalat: "El pas del Gloria ha deixat tantes destrosses, que serà difícil i costós recuperar-nos només en 1 any". I un d'aquests efectes està intrínsecament lligat amb el pressupost municipal. Primer, perquè els danys del temporal suposen un 15 per cent del total dels comptes de l'Ajuntament per aquest 2020.
 
Segon, la partida d'inversions que inicialment estava prevista ha quedat totalment alterada, ja que ara anirà directament destinada a la reparació dels desperfectes de la tempesta. Tal com ha explicat l'alcalde, al gener hi havia una previsió d'inversions en carrers i places, com en equipaments municipals valorat en 700.000 euros "però ara tot això ha quedat en segon terme". A més a més, la despesa total del Gloria d'1.200.000 suposa més del 100 per cent del que estava inicialment pressupostat. I, en tercer lloc, "el pressupost estava a punt per portar-lo al ple el mes de febrer, però el Gloria ha fet que s'endarrerís fins aquest mes de març", ha explicat el batlle.

Garriga ha recordat que sense l'ajuda de les administracions supralocals "no ens en sortirem" perquè com a ajuntament "som incapaços d'assumir tanta despesa directa del pressupost municipal".
 
Arbúcies va ser un dels municipis de Catalunya en què el Gloria va deixar més aigua, ja que l'Observatori Meteorològic Municipal va enregistrar 356,5 litres per metre quadrat, la meitat dels litres registrats en tot l'any 2019 i, a Puig Ses Olles, al Turó de l'Home, van caure 430 litres.

Arxivat a