El col·legi internacional SEK de la Garriga tanca per un cas de coronavirus

El centre no tornarà a obrir fins al 29 de març

Redacció
12 de març del 2020
El SEK-Catalunya de la Garriga
El SEK-Catalunya de la Garriga | SEK
El col·legi internacional SEK-Catalunya de la Garriga tancarà les portes a partir d'aquest divendres, 13 de març, i fins al 29 de març a causa d’un cas de coronavirus detectat entre un dels seus alumnes. L’objectiu, segons ha informat el centre, és el de “preservar la seguretat i la salut” de tota la seva comunitat educativa.

El SEK és un col·legi molt conegut, amb gairebé un miler d’alumnes d’arreu de Catalunya i fins i tot d’altres països del món.

La població, en alerta

L'Ajuntament de la Garriga va confirmar ahir a la nit l'existència d'un cas de coronavirus entre la població. Ho va fer a través d'una nota de premsa en què informava de l’anul·lació de les activitats als equipaments municipals d’acord amb les recomanacions derivades de l’activació de la fase d’alerta confirmada pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc.

Per tot plegat, el consistori va decretar que quedava suspesa l’activitat dels pavellons municipals, del camp de futbol, del casal de la gent gran, de la piscina municipal, de Can Luna, de la Torre del Fanal, la Biblioteca Municipal Núria Albó, de la sala d’exposicions Andreu Dameson, del teatre de la Garriga-el Patronat, del centre de visitants Lluís Viñas, del rober municipal, de l’Escola d’Art Can Xic Corder, del casal de joves i de l’Escola de Música Josep Aymerich.

Pel que fa a les activitats extraescolars només es mantindran les pròpies de cada centre i no es realitzaran aquelles on coincideixin alumnes de centres educatius diferents. De moment, les escoles (a excepció del SEK), romandran obertes fins a nova ordre del Departament d’Educació.

El consistori, a més, explica està valorant les mesures a prendre respecte el mercat setmanal dels dissabtes.

Aquestes mesures són preventives i de caràcter temporal d’aproximadament 15 dies. Ara bé, el consistori destaca que "es mantindrà atent a les novetats i seguirà informant".