Una delegació del Baix Ebre i el Montsià tria Sant Celoni per saber els acords de custòdia amb propietaris del territori

Hi va participar un grup de 15 persones entre les quals hi havia tècnics, regidors i membres d'entitats ambientalistes de les terres de l'Ebre

Redacció
11 de març del 2020
Actualitzat a les 11:24h
Un moment de la visita a Can Draper
Un moment de la visita a Can Draper | Ajuntament Sant Celoni
Un grup de 15 persones entre les quals hi havia tècnics, regidors i membres d'entitats ambientalistes del Baix Ebre i Montsià, van participar en una visita a dos municipis, Sant Celoni i Vilanova i la Geltrú, per tal de conèixer in situ experiències de custòdia del territori. La visita l'ha organitzada el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.

La delegació es va poder reunir amb representants de l'Ajuntament de Sant Celoni i de la Diputació de Barcelona, representada pel director del Parc del Montnegre i el Corredor, i van conèixer de primera mà el cas de Can Draper, una masia que es troba a l'inici del camí de Sant Celoni a Olzinelles.

El propietari té un acord amb ambdues administracions, que li proporciona un manteniment dels accessos i una senyalització de les vies que travessen l'indret, mentre que la Diputació ha pogut crear franges de discontinuïtat en el paisatge, tot creant espais oberts, per prevenir incendis. D'altra banda, aquest tipus d'acord de custòdia permet una protecció adequada d'elements importants del patrimoni, com ara el pou de glaç del mateix Can Draper, la Roca del Drac de Vilardell o l'aiguamoll de les Llobateres.

La delegació de les terres de l'Ebre va manifestar el seu interès per aquest tipus d'acord, de cara a adaptar-lo i aplicar-lo al seu propi territori.

Arxivat a