CREU DE SANT JORDI

Pallassos sense fronteres, entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi

El Govern aprova concedir el guardó a 30 personalitats i 15 entitats

per NacióDigital , 10 de març de 2020 a les 14:39 |
Tortell Poltrona, un dels fundadors de l'ONG Pallassos sense fronteres | Josep M Montaner
El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats destaca Pallassos sense fronteres en reconeixement a la seva llarga trajectòria com a organització no governamental.

"Amb més de 27 anys de dedicació filantròpica en la millora de la situació emocional dels infants que pateixen les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals, a través d'espectacles còmics realitzats per pallassos professionals i voluntaris.", diu el comunicat difós aquest dimarts després del consell executiu. 


També s'ha concedit als germans Roca, ressaltant la seva tasca en el terreny de la innovació, la formació i els projectes de responsabilitat social en àmbits com el de la gestió emocional dels recursos humans, la captació i retenció del talent professional i la incorporació de les novetats tecnològiques en el món de la cuina i la gastronomia. Com ressalta el Govern, l'elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar la paritat de gènere i la representació territorial.

Entre els guardonats hi ha els pares de Guillem Agulló, la pianista i pedagoga Àngels Alabert; l'enginyer industrial Josep Amat; el pintor i escultor Miquel Barceló; l'actriu Imma Colomer; l'economista Jordi Galí; la coreògrafa Sol Picó; la dissenyadora Miriam Ponsa; el filòleg Joan Ramon Resina; l'esportista Laia Sanz; i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 


Aquí podeu consultar tots els guardonats: 

Creus de Sant Jordi 2020 by edicio naciodigital on Scribd

 

Participació