Sant Celoni aprova el pressupost municipal amb un acord del govern de JxCat - ERC i el PSC

El Pressupost té una previsió de despesa de 21.151.709,37 euros, dels quals 2.336.551,75 euros es dediquen a inversions.

Redacció
09 de març del 2020
Actualitzat a les 19:21h
Ple d'aprovació inicial del pressupost de l'Ajuntament de Sant Celoni
Ple d'aprovació inicial del pressupost de l'Ajuntament de Sant Celoni | Canal Youtube Ajuntament Sant Celoni
El Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat inicialment el pressupost per al 2020, el primer d'aquest mandat, amb una àmplia majoria: 9 vots a favor de l'equip de govern -format per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana-, 5 vots a favor del PSC i 3 en contra de la CUP.  

El Pressupost té una previsió de despesa de 21.151.709,37 euros, dels quals 2.336.551,75 euros es dediquen a inversions.

Per poder arribar a aquest acord ha calgut que els regidors de l'equip de govern municipal i els regidors socialistes pactessin les condicions. Des del PSC consideren la votació dels pressupostos com una oportunitat, no per distanciar-se de l'equip de Govern i còmodament votar en contra, "sinó una oportunitat per seure i negociar i aconseguir beneficis per a tots els celonins i celonines", condicionant el seu vot favorable als comptes del Govern al compromís per part de JXCAT i ERC d'implementar una sèrie de propostes que des del PSC els van fer arribar".

Des del PSC es manifesta que enlloc d'optar per la fàcil posició de votar en contra el pressupost han aconseguit arribar a un acord que comprèn quatre pactes essencials per convertir Sant Celoni en un poble on viure-hi millor i del qual sentir-nos més orgullosos.



El primer és un pacte per un poble més net i agradable. En aquest sentit, hem aconseguit que el Govern es comprometi a augmentar la freqüència de neteja viària a les zones més habitades dels barris, aplicant un increment d'un dia més a la setmana de neteja amb persona i màquina.

El segon és un pacte per un poble més segur i ordenat. En aquest sentit hem arrencat el compromís del Govern de projectar un pla de formació d’agents perquè aquells bons policies en estat d'interinitat es puguin quedar com a funcionaris de carrera, amb capacitat real d'aplicació de l'autoritat per garantir la seguretat ciutadana i la lluita contra l'incivisme.
El tercer és un pacte per un poble en lluita contra l'emergència climàtica, acordant la creació d’una comissió per al compliment dels acords adoptats en l'Agenda 2030. La presidència recaurà en el Grup Socialista. Volem que Sant Celoni i la Batllòria abandonin la passivitat que ha mostrat el Govern davant d'un repte de magnitud enorme.

El quart és un pacte per un poble amb possibilitats per a tothom. Un pacte que aposta per l'impuls de plans d’ocupació i de formació. Un pacte que aposta per l'impuls de polítiques feministes i de memòria històrica. Un pacte per a l'impuls del projecte de construcció d’una residència d'avis.

Així mateix, s'ha acordat mantenir l’'mpuls i seguir treballant en d'altres iniciatives que compartim ambdues parts: impuls d'un pla de mobilitat urbana, millora de les condicions de manteniment del cementiri, instal·lació de la nova lluminària al camp de futbol de la Batllòria, impulsar el trasllat del CAP a les Illes Belles, o la creació d'una comissió amb els veïns de la Plaça Cardenal Cisneros per tractar el futur de la plaça i dels fitons que dificulten el dia a dia dels veïns que hi viuen.

Finalment, han acordat impulsar els treballs per a la construcció de la piscina descoberta el més aviat possible, i no dilatar els tràmits per assolir l'obra l'any 2023, com un reclam electoral a les portes d'uns nous comicis.

El PSC hem aprovat els pressupostos però hem demanat al Govern que no fallin al pacte assolit perquè decebrien els molts celonins i celonines que ens han fet confiança per impulsar un acord que faci de Sant Celoni un poble més net, més segur, més ben equipat i amb més oportunitats.



Des de l'equip de govern s'afirma que amb aquests comptes es vol donar rumb als objectius del pla de mandat que se centren en tres eixos principals: Reconnectar amb l'entorn -amb especial atenció al desenvolupament del Pla estratègic Sant Celoni capital del Bosc, la resposta a l'emergència climàtica i la neteja viària-, ser Referent en equipaments i serveis i el poble de Batllòria.

Vot en contra de la CUP

Per la CUP el pressupost marca una direcció i considera que a falta d'un altre full de ruta que indiqui quin és el full de ruta que s'està seguint per Sant Celoni i la Batllòria l'única manera que tenen per veure-ho en aquests moments és el pressupost i es desvia del punt on volen arribar i, per aquest motiu hi voten en contra.

Des d'aquesta formació política s'ha criticat una falta de planificació als barris, l'envelliment de la població, el capítol 1 que fa referència a la valoració dels llocs de treballs de l'Ajuntament, els problemes estructurals de neteja i els reptes importants a la Batllòria com el de l'escola Montnegre.


 
Arxivat a