Un veí de Sant Celoni ferit en quedar atrapat per una allau prop de Baqueira la setmana passada

En la mateixa allau va morir un esquiador de Palma de Mallorca

Helicòpter de Urgències Mèdiques
Helicòpter de Urgències Mèdiques | Josep M Montaner
Redacció
09 de març del 2020
Actualitzat a les 17:45h
Una allau va atrapar dimarts de la setmana passada dues persones mentre esquiaven fora pistes a Naut Aran (Val d’'ran). El més greu, un jove de 24 anys i veí de Palma de Mallorca, va haver de ser evacuat en l'helicòpter el Sistema '’Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona, on va morir. L'altra persona, un veí de Sant Celoni de 29 anys, es troba lleu en presentar policontusions.

Els dos esquiadors van ser traslladats primerament a l'Hospital de la Val d'ran. A més, segons van explicar fonts coneixedores del cas, la persona que va acabar morint havia entrat en parada cardiorespiratòria, però els efectius desplaçats la van poder reanimar al lloc dels fets.  Amb ells hi havia un tercer acompanyant que va sortir il·lès.

Pel que fa als fets, els serveis d'emergències van rebre el corresponent avís d'alerta a les 14.47 hores. Ràpidament, es va activar el corresponent protocol i onze efectius del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) de Pompièrs-Emergéncies es van desplaçar a la zona de la Vinheta, on es trobaven, i van treballar en col·laboració amb l'equip de pistes de Baqueira-Beret una hora i mitja, aproximadament, en unes condicions molt complexes degut a la meteorologia i la poca visibilitat. Durant el rescat es va utilitzar la grua de l'helicòpter de Pompièrs de la Val d’Aran.
Arxivat a