La lenta recuperació a la normalitat de la zona del Montseny afectada pel Gloria

Les esllavissades encara són presents a la carretera BV-5301 un mes i mig després del temporal

Estat de l'esllavissada al km 17 de la carretera BV-5301 a Montseny
Estat de l'esllavissada al km 17 de la carretera BV-5301 a Montseny | cedida
Redacció
05 de març del 2020
Actualitzat a les 17:57h
Un mes i mig després del pas del temporal Gloria el retorn a la normalitat és lent i complicat a tot el Baix Montseny. Aquest és el cas que afecta al poble de Montseny on encara s'està treballant per recuperar la carretera BV-5301 de les esllavissades que van patir els dies 22, 23 i 24 de gener i que afecten bàsicament entre els quilòmetres 17 al 19.

La normalitat, explica l'alcaldessa de Montseny Núria Masnou, encara trigarà unes quantes setmanes "la primera esllavissada situada al quilòmetre 17 està força controlada, però la segona dos-cents metres més enllà les obres de reparació no tenen data de començament ni d'acabament". L'alcaldessa recorda que es tracta d'un projecte d'emergència.

Aquesta situació fa que la carretera estigui tallada a la circulació i només hi poden passar, en hores limitades, els veïns i els vehicles de serveis. També hi ha problemes en altres quilòmetres per esquerdes a la carretera entre els quilòmetres 21 i 25. Amb tot i això, alguns conductors aliens al veïnat se la juguen "és perillós perquè poden caure pedres", diu Nuúria Masnou.

Cal recordar que aquesta zona del Montseny és una de les més turístiques del Parc Natural i d'aquí un mes serà Setmana Santa "hi ha empreses que comencen temporada, altres que tenen reserves i per això, hem arribat a un acord amb l'empresa que fa les obres perquè en aquests dies s'aturin les obres i que almenys la gent que tingui reserves pugui passar", diu l'alcaldessa.
 

Diverses imatges de les seqüeles que va deixar el temporal Gloria a la zona del Montseny Foto: cedides