«Us matarem a totes», pintades amenaçadores contra les dones a Llinars del Vallès

Arran Baix Montseny, l'Ajuntament de Llinars del Vallès i el PSC han condemnats els fets

Pintades amenaçadores contra les dones a Llinars del Vallès
Pintades amenaçadores contra les dones a Llinars del Vallès | @ArranBM
Redacció
05 de març del 2020
Actualitzat a les 15:56h
"Us matarem a totes", "putas" i "155" són alguns dels missatges amenaçadors amb els quals s'ha llevat aquest matí Llinars del Vallès i que s'han pogut llegir en pareds i murals de caire feminista en diversos punts del municipi. El fet arriba només tres dies abans del 8M, Dia Internacional de les Dones. Un dels murals atacats l'havia pintat Arran Baix Montseny i el CDR amb el lema "Contra l'explotació capitalista i patriarcal. Dona treballadora doble raó per lluitar". El missatge ha estat esborrat amb la pintada i Arran Baix Montseny ha respost amb una piulada "La violència ens afecta diariment a totes. Juntes i organitzades plantem cara al patriarcat!".
  Aquest mural, però no ha estat l'únic. N'hi ha hagut d'altres al municipi com el de la Riera Giola amb una frase de Simobe de Beauvoir  "El feminisme és una manera de viure i lluitar individualment i col·lectivament". Davant d'aquests fets, l'Ajuntament de Llinars del Vallès ha condemnat els fets amb un comunicat públic.
 
Des de l'Ajuntament de Llinars del Vallès volem expressar el nostre total rebuig per les pintades amenaçadores i insultants que han aparegut aquesta matinada als grafits de temàtica feminista del municipi. És un rebuig profund i complert no només per la manca de civisme que això suposa sinó sobretot i especialment per la temàtica a la que s'ha atacat i la manera com s'ha fet.

Insultar les dones i amenaçar-les de mort és intolerable. La lluita feminista aposta per una societat justa i igualitària on totes les persones independentment del seu gènere, raça, religió, idees, procedència o estatus social siguin iguals. Aquesta lluita hauria de ser una lluita de tota la població. Aquesta lluita és una lluita pels drets humans. I atacar-la és atacar-nos a tots. Atacar-la és atacar a tots els llinassencs i llinassenques.

L'Ajuntament afirma que Llinars del Vallès és un poble que no tolera el masclisme ni els atacs masclistes i que lluita, per eradicar-los, que lluita per la igualtat i és per això que rebutja totalment l'acte vandàlic d'aquesta nit.

Els murals es repintaran perquè no tenim cap por de seguir lluitant pel que creiem just com a ciutadania i com a poble, i us convidem a unir-vos a la repintada i a la lluita per una societat millor.


La condemna també ha arribat des del PSC de Llinars del Vallès "volem condemnar els atacs vandàlics, clarament masclistes de la passada nit als murals pintats pels col.lectius feministes del nostre poble amb motiu del 8 de Març. Aquest actuacions no ajuden a la bona convivència" Per avui a les vuit del vespre s'ha convocat una concentració a la plaça de la Vila de Llinars del Vallès.