Un terç de la població infantil de l'àrea de Sant Celoni no té un pediatre de referència

Les Mares del Baix Montseny tornen a alçar la veu pel servei de pediatria al CAP de Sant Celoni

Els nens primer, un lema que fa alçar la veu altra vegada per la falta de pediatres al CAP de Sant Celoni
Els nens primer, un lema que fa alçar la veu altra vegada per la falta de pediatres al CAP de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 15:34h
Com va passar l'any 2016 en una de les visites de l'equip del Síndic a Sant Celoni, quatre anys després Les Mares del Baix Montseny aprofitaran la visita que aquest equip farà el dimecres 11 de març a les 10 del matí per tornar a començar  la mobilització per aconseguir que al CAP de Sant Celoni no hi hagi cap infant sense un pediatre de referència.

Com recorden, fa quatre anys a l'Hospital de Sant Celoni disposava del servei d'urgències les 24 hores per a adults però no pas per als infants, que eren derivats a l'Hospital de Granollers. Després de diverses mobilitzacions, mocions aprovades pels ajuntaments de l'àrea d'influència i reunions amb representants de totes les forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya en aquell moment es va aconseguir que es creés el Servei d'Urgències Pediàtriques a Sant Celoni. Per cert, un servei inaugurat per l'exconseller de Salut, l'avui exiliat Toni Comín.

Ara, però, expliquen que quatre anys més tard "ens trobem que la falta de pediatres afecta al CAP. Des que va marxar un dels tres pediatres titulars el setembre de 2018, un terç de la població infantil del poble es troba sense pediatre de referència, fet que impossibilita el seguiment adequat".

També remarquen que hi ha tardes que hi truquen i no hi ha cap pediatre visitant i per aquest motiu demanen que tothom qui es trobi en aquesta situació expliqui la seva experiència i ho faci saber al Síndic de Greuges, al Departament de Salut perquè han tingut molta paciència i "calen solucions ja!", diuen les impulsores d'aquesta nova reivindicació.
Arxivat a