Josep Bargalló anuncia que es farà un nou pla econòmic i financer per construir una escola a Sant Feliu de Buixalleu

El conseller ha visitat diferents escoles i instituts a Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu

Redacció
29 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:55h
Visita del conseller Bargalló a l'Escola Les Alzines Balladores de Sant Feliu de Buixalleu
Visita del conseller Bargalló a l'Escola Les Alzines Balladores de Sant Feliu de Buixalleu | @educaciocat

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui diversos centres educatius al Baix Montseny, concretament l’Escola Mare de Déu dels Socors i l’Institut Vescomtat de Cabrera a Hostalric, i l’Escola Alzines Balladores a Sant Feliu de Buixalleu. Precisament en aquest darrer municipi, el conseller ha avançat que quan s’aprovi el nou pressupost, el Govern ampliarà el pla econòmic financer per tal que es pugui construir una nova escola: “A partir de  l’aprovació dels pressupostos per la Generalitat del 2020 podrem efectuar un nou pla econòmic i financer de construccions del departament com ja s’ha anunciat. Aquest nou pla contindrà la construcció de l’escola de Sant Feliu, que és una escola amb barracons des de fa molts anys, i que començarà a reordenar l’oferta educativa d’aquesta zona de la Selva i del Montseny”.

El titular d’Educació ha remarcat que amb el nou centre es donarà sortida a les demandes de la comunitat educativa del municipi: "És una notícia que esperaven els alcaldes i que pot solucionar el fet de l’existència d’una escola que fa molts anys que conviu en barracons, que reclamava la comunitat educativa i que podrà tenir sortida finalment gràcies a l’aprovació dels nous pressupostos”.

Així, a primera hora, el conseller ha arribat a l’Ajuntament d’Hostalric, on l’ha rebut l’alcalde del municipi, Nil Papiol, i han mantingut una breu trobada. En acabar, la comitiva s’ha traslladat a l’Escola Mare de Déu dels Socors, i ha fet un recorregut per les instal·lacions del centre. El centre té dues línies d’educació infantil i primària i 460 alumnes matriculats. El centre participa en programes com ara Escola Verda, el projecte de robòtica Robotseny i la Fruita a l’escola.

A continuació, Bargalló ha visitat l’Institut Vescomtat de Cabrera. El conseller ha pogut conèixer alguns dels espais del centre i s’ha reunit amb l’equip directiu. L’institut té una matrícula de 598 alumnes entre 1r d’ESO i 2n de batxillerat. També té dos grups del cicle formatiu de grau mitjà d’FP d’Elaboració de productes alimentaris.

En acabar, el conseller s’ha desplaçat a Sant Feliu de Buixalleu. Ha visitat l’Escola Alzines Balladores acompanyat de l’alcalde del municipi, Josep Roquet, i de l’alcalde de Massanes, Joan Pou. Després de recórrer les instal·lacions del centre, han mantingut una reunió amb l’equip directiu. L’escola té 111 alumnes de P3 a 6è de primària. El centre potencia el treball cooperatiu i està adherit al programa d'educació ambiental "El Montseny a l'escola". Una iniciativa que pretén apropar l’alumnat al coneixement del Montseny (Parc Natural i Reserva de la Biosfera). Aquest treball complementa els continguts de l'Àrea de Medi Natural i Social i es realitza a tots els cicles de primària.

La visita al Baix Montseny ha acabat amb una reunió amb els dos alcaldes a l’Ajuntament de Sant Feliu  de Buixalleu.