La Clau ja és una realitat al Baix Montseny

Prop de 400 persones participen de l'acte inaugural d'aquest espai d0'ci alternatiu i reflexió crítica

Redacció
21 d'octubre del 2012
Ambient en l'acte inaugural de La Clau
Ambient en l'acte inaugural de La Clau | Jordi Purtí
Ambient en l'acte inaugural de La Clau Foto: Jordi Purtí

Prop de quatre-centes persones van seguir ahir a la nit la inauguració oficial de La Clau, un nou espai scocial i cultural que han posat en marxa a Sant Celoni dioverses entitats, associacions i organitzacions polítiques del Baix Montseny. Tal com va explicar Dani Corpas, La clau és una associació cultural sense ànim de lucre que vol esdevenir un "espai d'unió d'entitats i de ciutadans i ciutadanes del Baix Montseny amb una voluntat clara de promoure l'organització, la cultura popular, l'oci alternatiu, la reflexió crítica i l'acció dels ciutadans, per a la transformació social i nacional de les nostres viles".

Segons els impulsors d'aquest nou espai La clau és una necessitat que no parteix de zero, és un projecte conjunt de persones i entitats que ja fa anys que treballen "en la defensa dels drets que ens corresponen com a persones i com a poble". Tot, recalquen, amb la voluntat d'aglutinar el màxim nombre d'entitats culturals, socials i ecologistes que ja existeixen i fomentar-ne de noves.

Des d'ara, La clau ja disposa d'un espai físic on les entitats podran realitzar les assemblees, els actes i coordinar-se conjuntament. Aquest espai consta d'una sala polivalent, oficines i un bar-restaurant.

En aquest sentit, diuen, que el pilar més fort del projecte són les entitats que en formen part com L'Avern, La Taberna de la Clau, Colla Bastonera Quico Sabaté, Colla de Diables de Sant Celoni, Timbalers de Sant Celoni, Lapocafarinaproduccions Artístiques, JASC (Joventut alternativa de Sant Celoni ), Casal Quico Sabaté, la CUP de Sant Celoni, Nicat, PAH Baix Montseny i la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny ja s'han adherit al projecte. Aquestes entitats en la inaguració d'aquesta nit passada van rebre el suport de la GER de Ribes, Cancapablanca de Sabadell i David Fernàndez, membre de Coop57 i candidat a les eleccions del 25N de la CUP el qual va assegurar que "l'alternativa és possible".

La festa va acabar-se a l'Ateneu de Sant Celoni amb un sopar popular i un concert amb Le Pim Pam Pum i PD Fotlifoc.