atenció domiciliària

Arbúcies tanca el 2019 amb 15.000 hores de serveis domiciliaris

El SAD compta amb 15 treballadors i 90 usuaris

per Redacció , 27 de febrer de 2020 a les 00:00 |
Servei d'Atenció Domiciliària d'Arbúcies | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2019 va ser de rècord pel que fa al servei d'atenció domiciliària a Arbúcies. Es van prestar 14.927 hores en diferents serveis, la qual cosa representa un increment del 37 per cent respecte de l'any anterior. Amb 15 treballadores i treballadors i amb 90 persones usuàries al llarg de 12 mesos. El model de gestió arbucienc ha esdevingut un veritable referent en el món de les cures. El cas d'Arbúcies ha despertat l'interès de diferents acadèmics i d'altres ajuntaments.
 

Això ha portat a desenvolupar desenes de xerrades, debats i intercanvis amb diferents pobles i ciutats del país. I en alguns casos també amb estudiosos de fora de Catalunya, explica el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron. El model desenvolupat ha permès, també, estabilitzar les persones cuidadores en els seus llocs de treball, bàsicament per dos motius: formen part d'un model pensat per posar les persones al centre de tot i gaudeixen d'una política de salaris per sobre del conveni del sector amb l'objectiu de dignificar unes tasques molt importants en qualsevol societat: tenir cura de persones.
 

El regidor d'Atenció a les Persones assenyala que "el nostre equip té cura de persones vulnerables, amb problemes de mobilitat i necessitats específiques. Acompanyem, compartim i ajudem a millorar la vida quotidiana de desenes d'arbuciencs i arbucienques". Aquest equip humà i la voluntat política d'atendre més i millor les persones vulnerables han aconseguit, segons diu Salmeron, una autèntica conquesta de drets i serveis per la ciutadania d'Arbúcies. Des de l'Ajuntament se segueix treballant per disposar de nous serveis aquest any2020.
 

 

Participació