El PSC de Sant Celon i i la Batllòria fa públiques les condicions per aprovar el pressupost de l'Ajuntament 2020

Els socialistes proposen quatre pactes que fan referència a la netedat del poble, la seguretat, l'emergència climàtica i oportunitat per a tohom

Condicions del PSC per aprovar el pressupost de l'Ajuntament de Sant Celoni
Condicions del PSC per aprovar el pressupost de l'Ajuntament de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:44h
El PSC de Sant Celoni i la Batllòria s'ha reunit aquesta setmana passada amb l'equip de govern municipal per parlar de pressupostos. Els socialistes han fet públiques quines són les seves condicions per votar-los a favor. Bàsicament, es resumeixen en quatre pactes per al municipi que no difereixen del que el PSC celoní fa temps que ve demanant. Fonts del partit han assenyalat que en funció del grau d'acceptació decidiran cap on decantaran el seu vot. Cal recordar, però, que el govern municipal de JuntsXCat i ERC tenen majoria al plenari de Sant Celoni.

El primer pacte es refereix a un poble net i agradable. Per tal de millorar les condicions de neteja viària i de les zones de contenidors, que "actualment projecten una imatge de brutícia i de deixadesa", es proposa augmentar el personal que integra la brigada municipal. Una brigada amb més recursos ha de servir per donar resposta a problemes puntuals de neteja i manteniment de carrers i espais públics.

A més, es proposa la inclusió en el nou contracte de neteja un increment del número de dies de neteja viària amb home i màquina. Així mateix, es proposa augmentar la freqüència de recollida de voluminosos i la freqüència de neteja viària.

D'altra banda, per acabar amb la degradació que pateixen les instal·lacions del cementiri, es proposa elaborar un pla de millora i manteniment del cementiri. Finalment, es proposa disposar un corre-can/pipi-can per a l'esbarjo dels gossos.
 
El segon pacte és per un poble ordenat i segur. Amb l'objectiu d'incrementar la seguretat dels ciutadans i ciutadanes es proposa implementar la figura del sereno per tal de millorar la percepció en matèria de seguretat i seguir apostant per una policia de proximitat.

Per altra banda, es proposa canviar l'enrajolat de la plaça de la Vila en la seva totalitat, que ja ha causat més d'un accident als vianants, i repensar-ne la seva funció. Així mateix, es proposa retirar els fitons de la plaça Cardenal Cisneros, amb l'objectiu de facilitar el dia a dia dels veïns que hi viuen. Finalment, es proposa estudiar el trasllat del Centre d'Atenció Primària a les Illes Belles i elaborar un pla de millora de la mobilitat en zones urbanes.

Emergència climàtica
 
Un tercer pacte que exigeixen des del PSC és ser un poble proactiu contra l'emergència climàtica. L'objectiu és fer de Sant Celoni un poble en lluita contra el canvi climàtic. Les propostes que fan són: instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics per a fomentar la mobilitat zero emissions; Per a fomentar el consum d'energies renovables a nivell domèstic, incentivar la instal·lació de panells solars en llars i comerços; i aprovar la formació d'una comissió per tal d'apostar per al compliment de l'Agenda 2030 a Sant Celoni, recaient la seva presidència en el Grup Socialista.

El quart pacte que demanen fa referència a un municipi amb oportunitats per a tothom. Per a lluitar contra la desocupació es proposa l'impuls de plans d'ocupació i de formació per a joves i per a majors de 45 anys. A més, es proposa projectar la disposició d'una residència d'avis a Sant Celoni.

També, es proposa reclamar l'impagament reiterat per part de la Generalitat de Catalunya, format per JxCAT i ERC, de les partides destinades a escoles bressol. La irresponsabilitat per part del Govern de Catalunya en aquest afer ha fet recaure la càrrega econòmica sobre altres òrgans polítics i sobre els pares i mares.

Es proposa elaborar un pressupost específic per a la Batllòria i instal·lar nova lluminària al camp de futbol. A més, creuen que ha de ser una prioritat iniciar els treballs per a recepcionar la urbanització de Cal Batlle. Finalment, es proposa destinar una partida pressupostària per a l'impuls de polítiques feministes i d'igualtat de gènere i d'una partida per a la recuperació de la memòria històrica.
 
Arxivat a