Les conselleres Alba Vergés i Mariàngela Vilallonga convidades del ball de Gitanes de Sant Celoni

Més de 500 balladors i balladores en el 40è aniversari des de la recuperació del ball

Enguany 40a ballada de Gitanes a Sant Celoni des de la recuperació
Enguany 40a ballada de Gitanes a Sant Celoni des de la recuperació | Jordi Purtí
Redacció
22 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:56h
La plaça de la Vila de Sant Celoni acollirà aquest cap de setmana una de les tradicions més vives del municipi: el ball de Gitanes, que enguany celebra el 40è aniversari de la recuperació del Ball, i el 35è de la primera ballada de la Colla del Filferro. 35 músics, 10 personatges (el Vell i la Vella, el Capità de Cavall, els diablots...) i gairebé 500 balladors i balladores entre les colles del Ferro i del Filferro.

Avui dissabte ésà el torn de la Colla del Filferro amb 118 parelles que protagonitzaran la Filferrada, a partir de les 11.30 h amb la cercavila, i tot seguit la ballada a les 12 del migdia, amb la participació de la Colla de Diablots Infantil.

Demà diumenge, la Colla del Ferro que iniciarà la cercavila a 3/4 d'11 del matí des del Casal de la gent gran i fins la plaça de la Vila, amb la participació de Graiatus, Quatrevents i el grup de Gralles del CME. A les 12, després dels tradicionals discursos, es donarà inici al Ball de Gitanes de Sant Celoni amb les 126 parelles de balladors i balladores de la Colla del Ferro acompanyats per la Principal del Ferro, amb 35 músics.

Amb motiu del 40è aniversari de la recuperació del Ball i del 35è de la primera ballada de la Colla del Filferro, els convidats d'honor de la ballada del Filferro i la del Ferro d'enguany seran els balladors de les respectives primeres ballades després de la recuperació de la Festa, juntament amb el gegant Mau. Com a convidades especials, hi assitiran la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, -en substitució del conseller Chakir El Homrani que no podrà venir per un problema familiar- i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, coincidint amb la inclusió del Ball de Gitanes de Sant Celoni al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Arxivat a