L'Escola El Bruc de Riells i Viabrea es transforma en Comunitat d'Aprenentatge

Les comunitats d'aprenentatge treballen cap a un somni d'escola on s'inclouen totes les persones que de forma directa o indirecta influeixen en l'aprenentatge dels estudiants

Treballant la Comunitat d'Aprenentatge de l'Escola El Bruc de Riells i Viabrea
Treballant la Comunitat d'Aprenentatge de l'Escola El Bruc de Riells i Viabrea | AJ RiV
Redacció
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:43h
L'Escola El Bruc ha tancat el procés de transformació en Comunitat d'Aprenentatge iniciat el curs 2017/2018. Les comunitats d'aprenentatge són un projecte de transformació social i cultural basat en l'aplicació d'aquelles actuacions educatives d'èxit (AEE) de les quals s'ha demostrat científicament que milloren el rendiment educatiu i la convivència.

Les comunitats d'aprenentatge impliquen totes les persones que, de forma directa o indirecta, influeixen en l'aprenentatge i el desenvolupament dels estudiants, incloent-hi mestres, professors, familiars, membres d'associacions i organitzacions veïnals i locals i persones voluntàries. La transformació està orientada cap a un somni d'escola en el qual tota la comunitat educativa i l'entorn participen de manera igualitària, per convertir les dificultats en possibilitats i millorar les expectatives d’èxit educatiu de tots els alumnes.

Partint dels somnis de tota la comunitat educativa, a través del diàleg i basant-se en les evidències científiques, aquest projecte està aconseguint un doble objectiu: superar el fracàs escolar i enfortir la convivència.

Les actuacions educatives d'èxit, basades en l'aprenentatge dialògic, són Grups Interactius (interaccions positives), Tertúlies Dialògiques literàries (clàssics universals), Formació de familiars, Participació de la Comunitat, Model dialògic de prevenció i resolució de conflictes i Formació dialògica del professorat.

Aquesta transformació sorgeix de la necessitat constant de millora i la recerca del millor projecte educatiu per a l'alumnat del centre educatiu. Entenent com a millor projecte, aquell que està avalat per la Comunitat Científica Internacional.

L'Escola El Bruc ara ha tancat un procés que es va iniciar el curs 20117/2018, amb unes xerrades de pre-sensibilització, per part del CREA. El 100% del Claustre i el 100% del Consell Escolar, va donar suport al projecte.
Arxivat a