Suspès el desnonament d'una dona de 78 anys de Breda

Ara, però, els veïns i la PAHC temen que el jutjat fixi una data oberta

L'Emilia amb el seu fill a la casa d'on la volen desnonar
L'Emilia amb el seu fill a la casa d'on la volen desnonar | ACN
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 27 de febrer a la 13:45h
El jutjat de Santa Coloma de Farners ha suspès el desnonament previst per aquest dijous al matí d'una dona de 78 anys de Breda. Es tracta del pis superior d'una casa de l'Avinguda Mossèn Pere Ribot, on l'Emilia viu des de fa 54 anys. El marit de la dona va avalar amb l'immoble un préstec del seu fill que no va poder pagar, i ara el banc reclama a l'Emilia que abandoni l'habitatge. Des de bon matí, una cinquantena de veïns s'han acostat a casa de l'afectada per evitar el desnonament. De fet, una quinzena de persones han dormit amb ella i el seu fill. L'Ajuntament dona suport a la veïna per a qui reclamen un lloguer social. Ara, els veïns i la PAHC Baix Montseny temen que el jutjat fixi una data oberta pel desnonament.

Aquesta era la segona vegada que es provava de fer fora de casa l'Emilia. La primera el 28 de novembre de l'any 2019 que es va poder aturar per la pressió popular. L'altra aquest matí però la comitiva judicial no s'ha presentat, malgrat tot el neguit segueix.

El problema rau que fa uns anys, el seu marit va avalar un préstec personal d'un fill amb el Banc Santander i és per aquest impagament que li volen prendre la casa. Actualment, la propietat és de Beta Properties Investments, "un fons d'inversió que ha comprat a preu de saldo la casa de tota una vida, i que pretén continuar fent-ne negoci a costa de deixar sense sostre la nostra companya", expliquen des de la PAHC.

El passat 29 de gener, representants de l'assemblea, juntament amb l'alcalde de Breda, el tinent d'alcalde d'Arbúcies, i el president de l'associació de veïns van tenir una reunió amb la comercialitzadora de Básico Homes, la immobiliària que gestiona aquesta propietat de Beta Properties Investments. Totes les parts van convenir que el més pertinent era escriure als jutjats per demanar l'endarreriment de la data de desnonament per poder mantenir les negociacions obertes i mirar de trobar una solució viable.