El ple de Santa Maria de Palautordera acorda la declaració de zona catastròfica pels efectes del temporal Gloria

Els danys ocasionats pel temporal es valoren en 2,5 milions d'euros

Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:04h
Crescuda de la Tordera al seu pas per Santa Maria de Palautordera
Crescuda de la Tordera al seu pas per Santa Maria de Palautordera | NBM
L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat en sessió plenària extraordinària la dedeclaració del municipi i de la conca de la Tordera com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil (zona catastròfica). El ple s'ha celebrat aquest dimecres al vespre i s'ha acordat per unanimitat dels grups municipals de JuntsxPalau, ERRC i PSC.

El consistori ha valorat els danys ocasionats pel pas del temporal Gloria del 20 al 23 de gener en 2,5 milions d'euros. Tal com ha explicat Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera s'han hagut d'abordar diferents fases, una primera de contenció mentre s'estava produïnt el temporal i de gestió de la seguretat i mobilitat. Una segona  fase d'anàlisi i valoració dels danys ocasionats i una tercera, la més complicada, de tornar a la normalitat en la mesura del possible.

Precisament, per poder fer efectiva aquesta darrera fase calen recursos econòmics, motiu pel qual es demana l'ajuda de les diferents administracions públiques. En aquest sentit ja hi ha dues línies engegades per part de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La declaració de zona catastrófica és per activar la via de l'estat espanyol.