Calma tensa a Breda per l'ordre de desnonament d'una veïna de 78 anys

La PHAC anuncia que Beta Properties Investments ha negat cap negociació i ha demanat que s'executi el desnonament en la data prevista, aquest dijous 20 de febrer

Algunes desenes de persones per impedir el desnonament aquest matí a Breda
Algunes desenes de persones per impedir el desnonament aquest matí a Breda | CUP Breda
Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat el 27 de febrer a la 13:45h
"Demà, dijous 20 de febrer, volen fer fora l'Emilia de casa seva", així és com comença la nota de premsa que ha fet pública la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Baix Montseny (PAHC). L'Emilia té 78 anys i en fa més de cinquanta que viu a Breda, a la mateixa casa d'on ara la volen treure. El problema rau que fa uns anys, el seu marit va avalar un préstec personal d'un fill amb el Banc Santander i és per aquest impagament que li volen prendre la casa. Actualment, la propietat és de Beta Properties Investments, "un fons d'inversió que ha comprat a preu de saldo la casa de tota una vida, i que pretén continuar fent-ne negoci a costa de deixar sense sostre la nostra companya", expliquen des de la PAHC.

El passat 29 de gener, representants de l'assemblea, juntament amb l'alcalde de Breda, el tinent d'alcalde d'Arbúcies, i el president de l'associació de veïns van tenir una reunió amb la comercialitzadora de Básico Homes, la immobiliària que gestiona aquesta propietat de Beta Properties Investments. Totes les parts van convenir que el més pertinent era escriure als jutjats per demanar l'endarreriment de la data de desnonament per poder mantenir les negociacions obertes i mirar de trobar una solució viable.

I així es va fer, però la procuradora de Beta Properties Investments ha negat cap negociació i ha demanat que s'executi el desnonament en la data prevista. En l'escrit del jutge del Jutjat de Primera Instància de Santa Coloma de Farners també s'avisa que " es requereix a les forces policials al desallotjament forçós en cas de negativa".

Des de la PAHC Baix Montseny s'anuncia que no es quedaran de braços plegats "davant d'aquesta injustícia. Ni els fons voltor ni les amenaces dels jutjats ens fan por". Per això fan una convocatòria per demà a les 8:30 h del matí davant de casa l'Emilia, a l'avinguda Mossèn Pere Ribot número 46 de Breda. "Organitzats i amb el suport dels veïns, aturarem el desnonament i farem que l'Emilia es pugui quedar a casa seva", asseguren en la nota de premsa.