Presentació pública del Pla Director de Podes de Sant Hilari Sacalm

Aquest document ha identificat fins a 2062 arbres, d'aquests, 1091 a la via púbica i 971 a parcs i jardins, identificant 79 espècies diferents

Ur arbre de Sant Hilari Sacalm
Ur arbre de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:44h
En els últims anys, Sant Hilari Sacalm ha implementat un seguit de mesures mediambientals en la gestió dels parcs i jardins que l'han situat en l'avantguarda de les tendències que, de mica en mica, van introduint molts altres municipis.També ha posicionat la població en el grup de les millor valorades pel moviment de Viles Florides que premia les polítiques i accions del verd urbà i la sostenibilitat per tal de que siguin efectives en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Una d'aquestes accions és el canvi de criteri en les podes de l'arbrat urbà. Aquestes actuacions es va emprendre en el seu moment, amb un assessorament tècnic i amb l'objectiu d'aconseguir un arbrat sa, potenciador de la biodiversitat i compatible amb la vida de la població. Aquestes premisses defineixen els criteris i d'aquí s'elabora el que han anomenat Pla Director de Podes.

Aquest document ha identificat fins a 2062 arbres, d'aquests, 1091 a la via púbica i 971 a parcs i jardins, identificant 79 espècies diferents. El mateix treball determina quins treballs cal realitzar en aquest arbrat, com s'ha d’aplicar i fins i tot, quan.

Per tal de donar-lo a conèixer es presentarà públicament aquest dimecres 19 de febrer, a les 19h a la Sala Noble, a càrrec del biòleg assessor Josep Selga i sota el títol "L’Arbre urbà, un destorb o un valor?".

Aquesta sessió de presentació vol ser un espai de reflexió i donar resposta a aquells dubtes que sovint es generen. Trobar respostes a qüestions com Ens agraden els arbres, però no volem que les fulles "embrutin" els carrers. Volem tenir ombra, però que no ens tapin el paisatge. Sovint no ens adonem dels beneficis que rebem dels arbres, però som molt conscients de les molèsties que generen. Per què plantem arbres en els carrers i les places? Què busquem? Només que facin bonic? Quines raons tenim per voler arbres al nostre voltant? Els arbres urbans s'han de podar? Quines són les raons de poda?