fotografia

Un drac submarí del Montnegre – Corredor guanya el Fotomontseny 2019

Al concurs hi han participat 65 professionals amb 805 fotografies

per Redacció , 11 de febrer de 2020 a les 15:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una foto subaquàtica del tritó jaspiat feta al Parc Natural del Montnegre-Corredor ha guanyat la segona edició del Concurs Internacional FotoMontseny. Aquest concurs de fotografia, organitzat per lA'juntament d'Arbúcies, el Museu Etnològic del Montseny i l'Associació Fotogràfica d'Arbúcies, vol contribuir a difondre els valors de la fotografia de natura i centra el seu àmbit d'acció al conjunt de les Reserves de la Biosfera declarades dins del Programa sobre l'Home i Biosfera de la UNESCO i, d'altra banda, a tots els Espais Naturals Protegits de Catalunya (parcs, reserves…).
 

En aquesta segona edició hi han participat 65 fotògrafs amb 805 fotografies procedents de molts indrets del planeta: Sudàfrica, Perú, Equador, Canadà, Estats Units, França, Argentina, Islàndia, Zimbàbue... Les fotografies participaven a quatre apartats diferents i de les guanyadores de cada categoria s'escollia la foto guanyadora del concurs.
 

Les 32 fotografies finalistes, seleccionades pel jurat format per Martín Gallego, Paco Membrives i Pere Soler, s'han reproduït en gran format (90x60 cm) i es poden veure fins al 8 de març al Museu Etnològic del Montseny, dins l'exposició Biosfera19. Està previst que l'exposició sigui itinerant posteriorment per diferents equipaments culturals i centres vinculats en el món de la fotografia.
 

Relació de les 4 fotografies guanyadores a les diferents categories:
 

Drac submarí. Foto guanyadora del FotoMontseny 2019 Foto: Francesc Fontanals


Espais Naturals Protegits a Catalunya – Flora i Fauna
Drac submarí, de Francesc Fontanals (Foto guanyadora del FotoMontseny2019). El tritó jaspiat (Triturus marmoratus) viu prop de rierols i bases on s’alimenta d’invertebrats aquàtics. La fotografía està realitzada al Parc Natural del Montnegre-Corredor.
 

Despulls de tardor. Fotografia artística Foto: Cristina Ayala


 Espais Naturals Protegits a Catalunya – Paisatges
Despulls de tardor, de Cristina Ayala. Fotografia artística que simula la caiguda de les fulles a l’Espai Natural de la Serra de Busa (Solsonès).
 

Mountain Dreams. Alpinistes pujant a un dels cims més bonics del planeta Foto: Javier Camacho


Reserves de la Biosfera – Paisatges
Mountain Dreams, de Javier Camacho. Alpinistes pujant a un dels cims més bonics del planeta, el Nevado Alpamayo (de 6.768 mts) a la Reserva de la Biosfera de Huascarán.
 

Bernat de Santa Fe. Foto: Xavier Martínez


Reserves de la Biosfera – Flora i fauna
Bernat de Santa Fe, de Xavier Martínez. Un bernat pescaire descansa al bell mig del pantà de Santa Fe del Montseny.

 

 

Participació