patrimoni arquitectònic

L'Ajuntament de Breda busca finançament per rehabilitar l'antic monestir de Sant Salvador

Trobada amb responsables de la Direcció General del Patrimoni Cultural per a la rehabilitació de l'Antic Monestir de Sant Salvador

per Redacció, 7 de febrer de 2020 a les 17:52 |
L'alcalde de Breda, Didac Manresa i el regidor de Cultura, Andreu Pujol, reunits amb Elsa Ibar i Elena Belart, per l'antic monestir de Sant Salvador | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Breda, Dídac Manresa, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol, s'han desplaçat aquesta setmana al Palau Moja de Barcelona, seu de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni per a concretar l'obtenció '’ajudes per a la rehabilitació del patrimoni arquitectònic de la Vila. Van mantenir una trobada amb Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural i Elena Belart, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic.

Durant la reunió es va tractar l'execució d'algunes de les línies mestres contemplades al Pla Director del Patrimoni Arquitectònic Bredenc. Concretament els esforços se centren en la rehabilitació tant de l'Església de Sant Salvador com de la resta del conjunt de l'antic monestir. Aquest projecte es troba a l'espera de la signatura d'un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa per a la rehabilitació d'edificis d'estil gòtic, similar al Programa Romànic Obert, que durant anys ha treballat en la restauració, millora i prevenció d'aquest important llegat patrimonial.

 

 

Participació