Aprovada una modificació pressupostària de 250.000 euros pels danys del temporal Gloria a Sant Hilari Sacalm

Es preveu una inversió de 160.000 euros per reparació dels danys a la zona poliesportiva i la resta per danys a la via pública

Ple ordinari a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm
Ple ordinari a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:16h

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha aprovat en sessió ordinària una modificació pressupostària de 250.000 euros amb càrrec al romanent de tresoreria per fer front als principals danys causats pel fort temporal que va sacsejar el país, i que va tenir també importants afectacions al municipi. Concretament es preveu una inversió de 160.000 euros per reparació dels danys a la zona poliesportiva i la resta, fins a 90.000 euros, per a despeses per danys a la via pública. Els tres partits amb representació al ple van votar-hi a favor.

També hi va haver acord entre tots els membres del plenari en l'aprovació del conveni que subscriu un acord de col·laboració amb l'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines pel foment de l'economia social i del cooperativisme. Igualment es van aprovar dos convenis més, en aquesta ocasió amb el Consell Comarcal de la Selva, per la reorganització dels Serveis d'Orientació i Inserció Laboral i per l'ampliació de la figura del dinamitzador empresarial, que també va ser aprovat amb el vot dels tres partits del plenari.

Un altre conveni, aquesta vegada amb el Departament d'Interior, per adherir Sant Hilari Sacalm en el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci, va ser aprovat també amb el vot a favor de tots els membres del Ple.

L'únic punt del plenari en el que no hi va haver un acord unànime va ser en l'aprovació del Pla de gestió de podes, ja que ERC es va abstenir argumentant algunes diferències. Aquest Pla es presentarà públicament el proper 19 de febrer a les 7 de la tarda a càrrec del biòleg i autor del Pla, Josep Selga.

El plenari va estar d'acord també en aprovar la realització de la franja tallafoc per la prevenció d'incendis i la creació de la corresponent taxa per fer front a la despesa, i de l'expropiació del solar, que avui s'utilitza com a zona d'aparcaments al centre del municipi (al costat de l'antiga "Espelma").