junta de seguretat

Els robatoris dins de domicilis baixen un 52,8 per cent a Santa Maria de Palautordera

La dada s'ha conegut aquest dimecres durant la celebració de la Junta Local de Seguretat

per Redacció , 5 de febrer de 2020 a les 18:04 |
Un moment de la Junta Local de Seguretat de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
L'any 2019 els robatoris a l'interior de domicilis s'han reduït un 52,8 per cent en relació a les xifres globals que es van donar l'any 2018 i també són inferiors a l'any 2017. Aquesta és una de les dades més rellevants que s'han donat a conèixer aquest matí en el decurs de la celebració de la Junta Local de Seguretat de Santa Maria de Palautordera.

En aquest sentit, s'ha destacat la col·laboració conjunta entre els cossos de Mossos d'Esquadra i la Policia Local i la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància i lectors de matrícules a diferents punts del municipi, com a factors importants per reduir el nombre de robatoris. Els delictes en general també han baixat un 21% en relació l'any passat.


Pel que fa a detencions s'han mantingut les mateixes xifres que un any abans i en total durant l'any 2019 s’han registrat 8.600 actuacions.

Per altra banda, el balanç de l'accidentalitat representa una reducció del 19% en relació l'any 2018, tot i que sí que ha augmentat una mica el número de ferits, però no hi ha hagut cap accident mortal.


La Junta Local de Seguretat ha comptat amb la presència del sotsinspector cap i el sergent sotscap dels Mossos d'Esquadra de Sant Celoni, l'inspector cap i el sergent sotscap de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera, el sergent cap i un caporal de la Guàrdia Civil de Canovelles, un representant de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, que ha presidit la junta.
 

 

Participació