Immortalitzar la cultura popular

L'Agrupació de Colles Geganteres i la Coordinadora de Ball de Bastons convoquen sengles concursos fotogràfics, amb premis de fins a 300 euros

Bernat Ferrer
19 d'octubre del 2012
Una mare, amb el seu nen i la càmera, a la Festa Major de Manlleu.
Una mare, amb el seu nen i la càmera, a la Festa Major de Manlleu. | Adrià Costa/NacióLaFlama.cat
Una noia, amb la càmera penjada al coll, a la Festa Major de Manlleu. Foto: Adrià Costa/NacióLaFlama.cat.

Fotografiar gegants, capgrossos i bastoners, a més a més de ser una afició, també pot tenir premi. L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya han convocat sengles concursos fotogràfics perquè tothom qui hagi immortalitzat una d'aquestes dues manifestacions festives, ja sigui aficionat o professional, s'hi pugui presentar i pugui guanyar un premi de fins a 290 euros, en l'àmbit geganter, i de 300, en l'àmbit bastoner.

El termini per presentar les fotografies de l'àmbit geganter finalitza el 17 de novembre, a la seu de l'ACGC. El jurat es reunirà el 23 de novembre a Sant Feliu de Llobregat per donar el seu veredicte, i les fotografies guanyadores, així com una selecció de les participants, s’exposaran al Palau Falguera, a Sant Feliu de Llobregat. El lliurament de premis i la inauguració de l’exposició es realitzarà el dia 1 de desembre.

El termini per a les fotografies de bastoners expira el 16 de novembre, i els premis es lliuraran el 30 de novembre en el marc de la Festa de Sant Andreu, al Centre Municipal de Cultura de Sant Andreu (Can Galta Cremat) de Barcelona.

Castellers i Instagram

D'altra banda, els Xics de Granollers han endegat el concurs de fotografies #castellgrafic, que convida a tothom a participar-hi captant les millors imatges castelleres des del proper diumenge 21 d’octubre, Diada de Santa Úrsula, fins el 19 de novembre, Diada dels Minyons de Terrassa. Entre aquests dos dies, als Països Catalans hi ha programades 71 actuacions castelleres. Per participar només s'han de fer fotografies d’actuacions castelleres i penjar-les amb l'aplicació Instagram per a telèfons mòbils, cada dia més estesa i popular, i etiquetar-la amb el hashtag #castellgrafic.
 

Bases del XII concurs fotogràfic "El fet geganter"



Bases del II Concurs Fotogràfic "El ball de bastons"