Suport de l'Ajuntament de Breda al de Viloví d'Onyar per les armes elèctriques dels agents municipals

Compareixerà en un recurs contenciós administratiu com a co-demandant en un litigi entre l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar i el Departament d'Interior de la Generalitat

Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Breda
Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Breda | AJB
Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:38h
L'Ajuntament de Breda compareixerà en un recurs contenciós administratiu com a co-demandant en un litigi entre l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar i el Departament d'Interior de la Generalitat, provocat per la negativa d'aquest consistori al requeriment de canviar el seu reglament de Guàrdia Municipal per a que els seus agents deixin de portar armes elèctriques. Amb la seva compareixença l'Ajuntament de Breda donarà suport al de Vilobí d'Onyar per a discutir la legitimitat de la tinença d'aquest tipus d'armes per part dels cossos de vigilants municipals. L'acord es va prendre en la darrera sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Breda celebrada aquest dilluns. la proposta va tenir els vots favorables d'ERC, JxCAT i PSC i el contrari de la CUP.
 
El ple també va aprovar definitivament la nomenclatura i numeració dels carrers del Polígon Industrial Sud. En l'anterior sessió plenària, el 26 de novembre de 2019, es va aprovar inicialment que el carrer que circumval·la tota la zona industrial es dirà Avinguda de la Dona Treballadora i el carrer restant, perpendicular al primer, es dirà Carrer Dolors Bassa, en honor a la consellera de Treball, sindicalista i presa política. ERC i CUP van votar favorablement, JxCAT es va abstenir i el PSC hi va votar en contra.

Tanmateix es van presentar dues mocions. La primera reclama la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d'Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques. Inicialment presentada pel grup d'Esquerra Republicana, es va presentar conjuntament per ERC, JxCAT i CUP. Tots tres grups van votar favorablement, mentre que el PSC va fer-ho en contra. La segona, de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l'eurodiputat Oriol Junqueras. També presentada conjuntament per ERC, JxCAT i CUP, la formació cupaire va acabar votant en contra per mostrar el seu descontent amb els fets de dilluns a la tarda al Parlament de Catalunya i per fer visible la desunió de les forces independentistes. El PSC també va votar en contra, mentre que ERC i JxCAT van votar favorablement.

38.900 euros les destrosses provocades pel temporal

En el ple es va donar compte dels danys soferts pel temporal Gloria i les properes passes a seguir. Les destrosses estan quantificades en 38.900 euros, susceptibles de ser ampliables per altres despeses no contemplades inicialment. En aquest punt també es van anunciar les reunions previstes en les properes dates per a fer front als efectes del temporal, així com les línies d'ajudes que han sortit o sortiran en un futur proper.

El plenari igualment va donar suport a una moció d'urgència sobre la necessitat immediata de construcció d'un col·lector per a aigües pluvials que eviti les rierades d'aigües pluvials als carrers del barri de les Escoles i previngui les inundacions als carrers Josep Aragay i Rovira. Presentada inicialment pel PSC, va ser presentada finalment pels quatre partits representats al plenari. ERC, PSC i JxCAT van votar-hi a favor i la CUP es va abstenir.