La Cambra de Comerç de Barcelona es dóna a conèixer a Sant Celoni

Més de 50 empreses han assistit a l’acte de presentació del Punt de Servei Empresarial del Baix Montseny

Redacció
18 d'octubre del 2012
D'esquerra a dreta: Jaume Tardy, Joan Castaño, Maria Rosa Lleal i Carles Ayats
D'esquerra a dreta: Jaume Tardy, Joan Castaño, Maria Rosa Lleal i Carles Ayats | Jordi Purtí
D'esquerra a dreta: Jaume Tardy, Joan Castaño, Maria Rosa Lleal i Carles Ayats Foto: Jordi Purtí

Més de 50 empreses del Baix Montseny han assistit aquest vespre a l’acte de presentació del Punt de Servei Empresarial de la Cambra de Comerç que s'ha portat a terme a les 6 de la tarda a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis de Sant Celoni. El Punt de Servei Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona va obrir a Sax Sala el passat mes de maig.

Aquesta iniciativa conjunta de l’Ajuntament i la Cambra ha permès a moltes empreses realitzar els tràmits d’exportació al municipi, evitant els desplaçaments a Granollers o Barcelona. A més, conjuntament s’han realitzat diverses xerrades d’iniciació a l’exportació i l’obertura de nous mercats, adreçats a les empreses de la zona. El Punt de Servei es troba ubicat a les instal·lacions del Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny – Sax Sala, cada dilluns en horari de 9 a 14 hores.

En aquest sentit, la presidenta de la delegació de la Cambra del Vallès Oriental, Rosa Maria Lleal, ha explicat que aquesta zona interessa molt a l'entitat i que el fet que hi hagi un Punt de Servei "no és perquè sí, és per fer-lo servir i ser útil a totes les empreses del Baix Montseny". A més, ha recalcat que la Cambra de Barcelona treballa per potenciar l'economia  perquè les empreses catalanes surtin a l'exterior.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha explicat els avantatges de poder tenir aquesta oficina al municipi perquè permet a les empreses fer un seguit de tràmits com els certificats digitals, que són l'equivalent electrònic a un document d'identitat que resulta una eina fonamental pel desenvolupament del comerç electrònic i per les transaccions segures entre empreses, i entre aquestes i l'administració, de forma telemàtica. A més, en relació amb l'exportació, la Cambra gestiona, entre d'altres: Certificat d'origen, Quadern ATA, i Legalització consular.

Club Cambra doing business
L'acte de presentació del Punt de Servei de la Cambra també ha servit per donar a conèixer el Club Cambra als assistents. CVarles Ayats ha dir que ara que la institució farà 125 anys es té la voluntat i compromís d'adaptar-nos a les necessitats actuals de les empreses. El Club Cambra doing business es basa a quatre eixos d'actuació i que respon a les paraules Crea, Forma't, Creix i Projecta't al món.

Finalment, el regidore de Promoció Econòmica, Jaume Tardy, ha explicat el suport que des de l'Ajuntament es dóna a les empreses i a l'emprenedoria, la consolidació de Sax Sala i la recerca de sinergies entre l'Ajuntament, les empreses i altres administracions i institucions.