L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera cedeix a la parròquia un Retaule de Sant Proget

És totalment de nova creació i ha estat elaborat per Josep Ayats i Josep Tierno

Moment de la benedicció del Retaule de Sant Proget a la parròquia de Santa Maria de Palautordera
Moment de la benedicció del Retaule de Sant Proget a la parròquia de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
26 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:59h
La parròquia Santa Maria de Santa Maria de Palautordera ja torna a disposar d'un retaule dedicat a Sant Proget, el copatró del municipi. Aquest diumenge s'ha portat a terme la cessió a càrrec de dos palauencs, el mestre fuster Josep Ayats i el mestre pintor Josep Tierno que, amb la col·laboració de Jaume Barberà, durant gairebé dos anys hi han treballat. El retaule és propietat de l'Ajuntament que l'ha dipositat a la parròquia. L'acte ha comptat amb la presència de Josep Maria Martí Bonet, director de l'Arxiu Diocesà de Barcelona.

L'obra és original del segle XXI, i no pas una còpia ni una reproducció de l'antic retaule barroc cremat durant la Guerra Civil. Tot i així manté les característiques i formats d'un retaule clàssic, amb formes i estructures barroquitzants. El retaule es troba a la capella principal que ja és dedicada a Sant Proget, la primera del costat de l'evangeli, a prop de l'altar major.

La taula central representa Sant Proget vestit de bisbe i acompanyat de diferents grups d’àngels. A sota s'hi pot veure la imatge de l'església de Santa Maria de Palautordera. També hi ha representat el poble.

Als carrers laterals hi ha un àngel i un apòstol a més de Sant pau a l’esquerra i Sant Pere a la dreta. A la predel·la s'hi poden veure escenes de la vida del sant.