La PAHC Baix Montseny recupera el «Bloc Caliu» que permetrà allotjar quatre famílies

El bloc és propietat de la Sareb i anuncia que els exigirà llars socials per a les quatre famílies que ara hi conviuen

Recuperat a Sant Celoni un bloc de la Sareb per a quatre famílies
Recuperat a Sant Celoni un bloc de la Sareb per a quatre famílies | PAHC Baix Montseny
Redacció
25 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:47h
La Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme (PAHC) del Baix Montseny ha fet pública la recuperació d'un conjunt d'habitatges, el Bloc Caliu, perquè hi puguin viure quatre famílies, entre les quals hi ha vuit menors. El col·lectiu ha anunciat que "des de la posició de força per a la negociació" que els atorga haver donat vida a l'edifici, exigiran a la propietat de la Sareb o "banc dolent", i a la Generalitat llars socials per a aquestes famílies segons el que estipula la llei 24/2015.

Argumenten en aquest punt que "aquest bloc l'hem pagat entre totes i no estem disposades a que la Sareb ho regali a fons voltors com està fent amb tot el seu patrimoni, tenint en compte el moment actual pel que fa a habitatge". En els primers tres mesos de 2019 més de 3.500 famílies van perdre casa seva per la impossibilitat de poder pagar-la, segons denuncia la PAHC del Baix Montseny. "Les estadístiques diuen que, de mitjana, cada hora a Catalunya una família es queda sense sostre", assenyala el col·lectiu en un comunicat que s'ha fet públic avui en el marc d'una jornada celebrada a Sant Celoni sota el lema "El Baix Montseny amb la lluita per l'habitatge" amb la finalitat de fer visible el moviment pel dret a l'habitatge al territori.

La Sareb, recorda la PAHC, va ser creada durant la crisi per absorbir els "actius tòxics" de la bombolla immobiliària, cases acabades o a mig acabar sense vendre i deutes de constructores i promotores. El recuperat Bloc Caliu es troba entre les propietats de el "banc dolent" però ara, serà una nova llar per a quatre famílies: una dona de 63 anys que compatia un pis amb cinc persones més, una altra de 43 amb tres fills menors d'edat de 17, 15 i 11 anys, una parella i els seus tres fills també menors i una dona amb dos fills de 6 i 3 anys. Les quatre famílies es trobaven en una llista d'espera de serveis socials col·lapsts.

A la jornada d'avui impulsada per la PAHC al barri de les Illes Belles també hi han participat altres plataformes del Baix Montseny que lluiten en defensa de l'habitatge.
 

Un moment de la jornada en lluita per l'habitatge celebrada a Sant Celoni Foto: PAHC Baix Montseny


 
Arxivat a