Una cinquantena de veïns de Montseny aïllats per la llevantada

L'alcaldessa Núria Masnou reclama agilitzar la situació i posar a l'abast tots els mitjans possibles per condicionar els camins

Esllavissada al km 17 de la carretera BV-5301 a Montseny
Esllavissada al km 17 de la carretera BV-5301 a Montseny | Núria Masnou
24 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:33h
A primera hora d'aquesta tarda una piulada de l'Ajuntament de Montseny informava que no hi ha cap problema per accedir al nucli del poble, tot i amb això segueix tallada la carretera BV-5301 des del quilòmetre 17 cap amunt "però les màquines ja han pogut passar aquest matí per poder anar desbloquejant els accessos dels veïns aïllats de Montseny cap amunt. Una situació de cert alleugeriment ja que una cinquantena de veïns del municipi que viuen en cases disseminades estan incomunicats a conseqüència dels estralls que ha provocat el temporal Gloria des de diumenge passat, a les quals se n'hi ha de sumar disset més del Brull. Al Montseny ha nevat, ha bufat el vent i han caigut prop de 430 litres per metre quadrat de pluja.

Una situació difícil i controvertida que ha confirmat a NacióBaixMontseny Núria Masnou, alcaldessa de Montseny. Les principals complicacions són les esllavissades de pedres i terres, esvorancs a la carretera i la caiguida de tones als camins que porten a les cases i masies. "Obrir camí i condicionar-lo per poder-lo fer transsitable és la nostra principal preocuipació en aquests moments", explica Núria Masnou.

Des de l'Ajuntament s'ha hagut de negociar amb les administracions, per una banda amb la Generalitat perquè netegi la carretera BV-5301 de les esllevissades i, per altra banda, amb la Diputació de Barcelona que ha estat treballant durant tot avui amb diverses màquines per netejar els camins "quatre dies aïllats és massa temps perquè hi viu gent gran que necessiten medicació i han de comprar queviures. Molta gent també ha d'¡anar a treballar". Ara, Núria Masnou diu que s'ha posat en contacte amb el CECAT per negociar hores de baixada i pujada per la carretera que encara no és segura del tot. "En situacions d'emergència com aquesta cal agilitzar les coses i posar tots els mitjans a l'abast", remarca l'alcaldessa de Montseny.