Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina rebran una bicicleta elèctrica de la Diputació de Barcelona

La Diputació en lliurarà un total de 150 per a 82 ajuntaments i ens locals

Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:14h

Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina seran els dos municipis del Baix Montseny que aquest dimecres 22 de gener rebran una bicicleta elèctrica que els lliurarà la Diputació de Barcelona. En total la Diputació en lliurarà un total de 150 per a 82 ajuntaments i ens locals. El programa de cessió de bicicletes s'emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica en el marc del Pacte dels alcaldes pel clima i l'energia i en la lluita contra el canvi climàtic. La bicicleta que rebran serà per a serveis municipals i tant Santa Maria de Palautordera com Vallgorguina serà la segona que rebran. La primera la Diputació de Barcelona els la va lliurar l'any 2019.

L'any 2008 la Diputació de Barcelona va iniciar un programa de promoció de les bicicletes per part de les policies locals i altres serveis tècnics municipals. Des de 2012 totes les bicicletes que es cedeixen son elèctriques. Amb el lliurament d'avui, la Diputació de Barcelona ha cedit en els darrers 11 any un total de 712 bicicletes a 223 municipis o entitats municipals.

Prèviament a l'acte de lliurament tindrà lloc una jornada adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis, en la que hi participaran Julio Fernández Bernal coordinador de l'escola municipal d'educació vial i membre de la unitat ciclista de la policia local d'Elx i ambaixador de la Bicicleta 2019-20 de la Red de Ciudades por la Bicicleta, amb una ponència sota el títol "La transformació dels parcs de trànsit al segle XXI. El paper de la policia local".

Ja jornada es completarà amb la xerrada "En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona" a càrrec de Núria Parpal, de la secció de Planificació Ambiental Local, seguida d'una taula rodona sobre experiències municipals en l'ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.

T