Multitudinària representació de «un violador en el teu camí» a Sant Hilari Sacalm

La capital de Les Guilleries se suma a la protesta per la repressió que pateixen les dones de Xile

Un centenar de dones van representar "Un violador en el teu camí" a Sant Hilari Sacalm
Un centenar de dones van representar "Un violador en el teu camí" a Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:15h
Sant Hilari Sacalm ha celebrat aquest diumenge 19 de Gener un acte per solidaritzar-se amb les dones de Xile, rebutjar l'estructura patriarcal instaurada en el país sud-americà i la violència que hi pateixen, especialment les dones.

Des del passat més de juliol l'associació de dones "la violeta", l'associació GossosK9 i els partits amb representació a l'Ajuntament han organitzat una concentració cada mes, per rebutjar la violència vers les dones. En aquesta ocasió l'acte s'ha centrat en solidaritzar-se amb la situació que viuen les dones a Xile i que va fer visible el col·lectiu feminista Las Tesis, quan van representar per primera vegada el passat 19 de novembre la coreografia "un violador en tu camino" durant les protestes socials que van esclatar el 18 d'octubre a Xile. La performance pretén denunciar la violència que pateixen les dones i la complicitat d'un estat estructuralment patriarcalitzat.

L'acte va començar amb la participació d'Estela i Andrea, dues dones d'Argentina i Xile respectivament, que viuen des de fa uns anys a Sant Hilari Sacalm i que coneixen molt bé la situació de Xile. L'Estela, que comparteix les idees de diverses pensadores que fan activisme va parlar d'aquest col·lectiu multidisciplinari que ha popularitzat la protesta xilena. Per la seva banda, l'Andrea, nascuda concretament a Valparaíso d'on també són originaries Las Tesis va explicar la repressió que pateixen les dones al seu país, la connivència del mateix estat i va instar a treballar per aconseguir un canvi radical de perspectiva envers les dones.

Tot seguit, un centenar de dones de Sant Hilari Sacalm van emplenar plaça Dr Gravalosa per representar la coreografia "un violador en el teu camí" i amb una bena negra als ulls van interpretar la cançó de protestaes van sumar als municipis i ciutats del país i d'arreu del món que també han han representat la coreografia que ja s'ha fet viral, i han contribuït a visibilitzar la repressió de les dones, en aquesta ocasió de Xile.