llevantada

VÍDEO I FOTOS Diversos camins tallats per la caiguda d'arbres a Vallgorguina

El vent es deixa notar d'una manera molt especial a Vallgorguina aquest diumenge

per Redacció , 19 de gener de 2020 a les 18:27 |

Els efectes del vent es deixen notar a tot el Baix Montseny i a Vallgorguina d'una manera especial. Durant tot el dia d'avui han caigut un munt d'arbres, sobretot pollancres i pins, en diversos punts del municipi com el camí del Xeramell, Can Moreu i el camí de la Poca Farina, entre d'altres que impedeixen la circulació per aquests punts.


I una manera d'obrir pas l'ensenya l'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, ja que des de bon matí talla amb una serra mecànica els arbres caiguts per aconseguir fer pas en aquests punts. El vent també provoca continuats talls de llum.

De fet el vent ha bufat amb extrema virulència a la part més alta del Montseny i al Puig Sesolles (1668 m) al massís del Montseny ha agafat velocitats de 135.4 km/h i el Turó de l'Home (1705 m) s'ha tornat a despertar enfarinat.


De fet, aquest és el preludi de la llevantada que afectarà Catalunya en els propers tres dies i que pot descarregar més de 200 litres en punts del nord-est del país i deixar 1,5 metres de neu nova al Pirineu Oriental, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 

Arbre caigut a Vallgorguina Foto: XBM

 

Arbres caiguts a prop d'una casa a Vallgorguina Foto: XBM

 

Camí tallat a Vallgorguina per la caiguda d'un pi Foto: XBM


 

Un arbre caigut a Vallgorguina impedeix la circulació d'un camí Foto: XBM
 

Un arbre caigut a Vallgorguina aquest diumenge 19 de gener Foto: XBM
 

L'alcalde Joan Mora tallant un dels arbres caiguts a Vallgorguina pels efectes del vent Foto: XBM

 


 

 

 

Participació