Una trentena de persones participen en la marxa de torxes en l'homenatge a Quico Sabaté a Sant Celoni

Ha estat organitzada per l'Associoació de Joves Sant Celoni, La Clau i Arran Baix Montseny

Marxa de torxes en homenatge del 60è aniversari de l'assassinat de Quico Sabaté a Sant Celoni
Marxa de torxes en homenatge del 60è aniversari de l'assassinat de Quico Sabaté a Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
12 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:32h
Una trentena de persones han participat aquest dissabte en una nova marxa de torxes que ha organitzat l'Associació de Joves de Sant Celoni (AJSC), La Clau i Arran Baix Montseny per homenatjar Quico Sabaté que, enguany, s'ha complert el 60è aniversari del seu assassinat al carrer Santa Tecla d'aquest municipi del Baix Montseny. Precisament, la marxa ha començat al punt on va caure abatut i ha acabat al cementiri de Sant Celoni, davant la tomba extramurs on el maqui antifeixista és enterrat.

La marxa ha parat en diversos punts com la plaça 1 d'Octubre, la plaça de la Vila, davant la figura de Quico Sataté al final de la Carretera Vella i el mural sota el túnel del carrer Bruc. Hi ha hagut diverses actuacions de la Colla Bastonera Quico Sabaté i lectura d'un manifest "Ens sentim orgulloses del llegat de lluita i de revolta que han sembrat Quico Sabaté i totes les guerrilleres antifranquistes. Serem les seves hereves, sempre antifeixistes", han dit.

Quico Sabaté ja va ser homenatjat el diumenge 5 de gener per grups llibertaris i anarquistes que van fer una ofrena floral i un homenatge, també al voltant de la tomba extramurs on és enterrat. Com és habitual cada any hi va participar la seva filla Alba Sabaté.
Arxivat a