VÍDEO Una cinquantena de persones recorden la figura de Quico Sabaté a Sant Celoni

Aquest 5 de gener fa 60 anys anys que el maqui antifeixista va ser assassinat al carrer Santa Tecla d'aquest municipi del Baix Montseny

Mural en record a la figura de Quico Sabaté en una de les parets extramurs del cementiri de Sant Celoni
Mural en record a la figura de Quico Sabaté en una de les parets extramurs del cementiri de Sant Celoni | Jordi Purtí
05 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:09h

Una cinquantena de persones de diversos col·lectius llibertarisa i anarquistes de diferents punts de Catalunya han recordat aquest migdia la figura de Quico Sabaté en el dia que fa seixanta anys que va caure abatut al carrer Santa Tecla de Sant Celoni. L'acte ha tingut lloc al cementiri d'aquest municipi del Baix Montseny davant la tomba del maqui antifeixista. Aquestes persones, entre les quals la seva filla Alba Sabaté i altres familiars, any rere any cada 5 de gener homenatgen Quico Sabaté amb la finalitat de mantenir viva la flama dels seus ideals.

La seva filla, en un breu parlament, ha volgut recordar les persones que aquell mes de gener l'acompanyaven al Mas Clarà, entre Banyoles i Girona, i que el 4 de gener de 1960 van morir també pels trets de la Guàrdia Civil. Es tracta d'Antonio Miracle, Rogelio Madrigal, Francisco Conesa i Martín Ruiz.

En els parlaments que hi ha hagut s'ha reclamat que el moviment llibertari i anarquista no sigui exclòs de la història, que s'expliqui tantes vegades com calgui i també més implicació per part de l'ajuntament de Sant Celoni en aquest acte que se celebra cada 5 de gener.
 
A nivell de les organitzacions locals no serà fins la setmana entrant, concretament el dissabte 11 de gener, que no homenatjaran Quico Sabaté. Com en els darrers anys es farà una marxa de torxes que habitualment uneix el carrer Santa Tecla amb el cementeri de Sant Celoni i també s'ha previst el passi d'un documental. Tots aquests actes s'anunciaran a la població la setmana vinent.
 

Alba Sabaté, filla de Quico Sabaté, aquest diumenge al cementiri de Sant celonien l'homenatge al seu pare Foto: Jordi Purtí

 

Assistents a l'acte d'homenatge a Quico Sabaté aquest diumenge 5 de gener de 2020 Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a