A Sant Hilari Sacalm es representarà la performance «un violador en el teu camí» del grup xilè Las Tesis

Aquest serà el setè mes consecutiu que Sant Hilari es mobilitza per rebutjar les violències masclistes. L’organització fa una crida a totes les dones a participar-hi.

Sant Hilari Sacalm en lluita contra la violència masclista
Sant Hilari Sacalm en lluita contra la violència masclista | AJSHS
Redacció
01 de gener del 2020
El proper diumenge dia 19 de gener a partir de les 12 del migdia, a la plaça Dr Gravalosa, està previst celebrar una nova concentració de rebuig a les violències masclistes tal i com s'està portant a terme, cada mes, des del passat juliol. Aquesta propera trobada serà encara més especial, perquè es fa una crida a totes les dones del municipi a assistir-hi i representar la cançó i coreografia de protesta "un violador en el teu camí", que han popularitzat el col·lectiu xilè Las Tesis i que en poques setmanes ja ha donat la volta al món.

Mitja hora abans es repartirà la lletra de les cançons i es realitzaran els assajos pertinents. Es tracta d'una coreografia molt senzilla però d'un fort impacte visual que no deixa indiferent a ningú.

L'acte organitzat per l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Associació de Dones La Violeta, l’'ssociació Gossosk9, Esquerra republicana i Junts per Sant Hilari, pretén fer més visible una vegada més, aquesta xacra tan present a la nostra societat i contribuir així a la sensibilització i conscienciació dels hilariencs i les hilarienques, al mateix temps que solidaritzar-se amb les dones xilenes víctimes de la violència sexual i la repressió.

A Catalunya ja són diversos els municipis i ciutats que s'han solidaritzat amb el col·lectiu xilè amb aquesta representació. Vic, Tremp, Sabadell, Lleida i Sort han estat els primers a fer-ho a Catalunya.