Neix el Sindicat de Poble de Vilamajor

Un espai d'autoorganització i d'autodefensa de les classes populars

Redacció
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:02h
El Sindicat de Poble de Vilamajor, una nova veu al Baix Montseny
El Sindicat de Poble de Vilamajor, una nova veu al Baix Montseny | SdP Vilamajor

Ha nascut el Sindicat de Poble de Vilamajor, un espai d'autoorganització i d'autodefensa de les classes populars, que es fa visible amb la finalitat de permetre a les veïnes de Vilamajor lluitar contra els atacs del capitalisme i les seves dinàmiques de convertir-ho tot en mercaderia, alhora que plegats es construeix un poble fort i solidari des del suport mutu, diuen en un comunicat de presentació que s'ha fet públic mitjançant les xarxes socials aquest dilluns.

"Volem defensar-nos col·lectivament dels abusos cap a les vides de la gent creats per aquest sistema tan desigual, injust i inhumà", manifesten. Els impulsors del Sindicat de Poble de Vilamajor fa prop d'un any que van començar a treballar i ara ha arribat l'hora de presentar-se.

Asseguren que el Sindicat de Poble de Vilamajor es dedica als àmbits de defensa de l'habitatge i dels drets laborals. "Tant si es pateixen els efectes de l'especulació immobiliària (pujades abusives de lloguer, preus desorbitats, impossibilitat de marxar de casa els pares, amenaces dels bancs…) com si s'és víctima d'explotació laboral (feina precària sense contracte, hores sense pagar, abusos…), "el Sindicat és el lloc des d'on organitzar-nos i plantar cara. Veniu a les nostres assemblees, lluitem juntes!", diuen en el comunicat.

Des del Sindicat s'enfoquen a Vilamajor (Sant Antoni i Sant Pere), però teixexen llaços amb les companyes que lluiten al Baix Montseny i la resta del territori. "Perquè l'enemic és gran, però la força del poble és imparable", conclou el comunicat de presentació.