Breda també es declara \"territori català lliure\"

El ple també ha aprovat adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

Redacció
16 d'octubre del 2012
Sessió plenària per aprovar el Pla d'Ajust
Sessió plenària per aprovar el Pla d'Ajust | Jordi Purtí
El plenari de Breda ha aprovat adherir-se a l'AMI i declarar-se territori català lliure Foto: Jordi Purtí

Breda s'ha convertit en un nou municipi del Baix Montseny adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i s'ha declarat "territori català lliure". Aquesta circumstància ha estat possible gràcies a l'aprovació en sessió plenària celebrada ahir al vespre en aquesta població.

Malgrat l'aprovació, el grup municipal d'ERC ha criticat la manera de fer-ho argumentant que "com sempre, malauradament, les coses les hem de fer de la manera més estrambòtica possible". Els republicans retreuen a l'equip de govern que ja fa un any que ERC-Breda va presentar la moció d'adhesió a l'AMI i la resta de grups polítics van votar-hi en contra al·legant que "no era una prioritat en temps de crisi". Per ERC, "ha calgut que la majoria de pobles de la comarca s'hi adherissin i que Breda per la Independència mostrés el suport social de la iniciativa amb la recollida de signatures per tal que això tirés endavant", segons que publiquen en un comunicat.


Els regidors d'Esquerra reblen una mica més el clau etzibant que "el més curiós del cas és que la moció l'ha presentat el propi equip de govern (els mateixos que hi van votar en contra el primer cop) i han rebutjat en tot moment presentar-la conjuntament amb ERC, fet que hauria permès simbolitzar la màxima unitat possible en aquest sentit". En qualsevol cas l'important és que Breda ja és municipi per la independència i territori català lliure, conclouen els representants polítics d'ERC-Breda.