lleres fluvials

L'Ajuntament de Sant Celoni fa actuacions de manteniment i millora a la llera de la Tordera i del Pertegàs

El consistori ha contractat un Pla Director que permetrà, en els propers anys, realitzar periòdicament les tasques de neteja amb l'objectiu de millora de la dinàmica hidrològica del canal fluvial

per Redacció , 19 de desembre de 2019 a les 17:13 |
Actuació de neteja i conservació a la riera del Pertegàs i el riu Tordera | AJSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Celoni ha portat a terme aquesat mes de desembre una actuació de manteniment, conservació  i millora de lleres públiques a diferents trams del riu Tordera i de la riera del Pertegàs. S'ha fet un desbrossat arbustiu i herbaci, aclarida arbustiva i, puntualment, tala selectiva d'arbrat per a la millora de la circulació de l'aigua en cas d'avinguda.

Els punts concrets on s'ha fet l'actuació ha estat a el Pertegàs,des dels Quatre ponts fins a la desembocadura a la Tordera. També al marge esquerre de la Tordera des de la desembocadura del Pertegàs fins al pont de Vilardell i a la part inferior del torrent de Palomeres. Aquestes actuacions s'han fet amb el patrocini de l'empresa Renolit Ibérica, SA i amb l'ajut del Consorci Besòs Tordera.

Per abordar de manera ordenada i amb criteris tècnics hidràulics i ecològics el manteniment de les lleres on correspon a l'Ajuntament fer-ne el manteniment, s'ha contractat l'elaboració d'un Pla Director que permetrà, en els propers anys, realitzar periòdicament les tasques de neteja amb l'objectiu de millora de la dinàmica hidrològica del canal fluvial. Alhora, el pla tindrà altres objectius que respondran a la necessitat de potenciar els hàbitats de ribera autòctons i a facilitar la funció de connectivitat biològica i la integració paisatgística.

 

Participació