pressupost municipal 2020

Sant Hilari Sacalm aprova inicialment un pressupost de 6,5 milions d'euros per a l'any 2020

Suposa uns 200.000 euros més que en el pressupost anterior, un augment d'un 3,1%

per Redacció , 19 de desembre de 2019 a les 16:16 |
Ple de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalmva aprovar inicialment aquest passat dijous 12 de desembre, en la sessió ordinària del ple municipal, el pressupost per a l'exercici 2020 del consistori. El pressupost contempla des de l'adquisició d'un solar o la creació de l'Skate Park, fins la incorporació d'una figura tècnica per la Promoció econòmica del municipi.

El pressupost per l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per aquest 2020 és de 6.518.000 euros, uns 200.000 euros més que en el pressupost anterior, que suposa un augment d'un 3,1%. El regidor d'Hisenda, Jordi Rotllant argumentava que "aquest increment es deu principalment a la creació d'una taxa per l'obertura de la franja tallafocs i a la venda d'un solar a la zona de Cal Sastre." Per tant, comparativament, els ingressos han disminuït respecte de l'any anterior mentre que la despesa ha augmentat a causa de la previsió per l'increment salarial del personal municipal, així com per l'increment de les despeses de béns i serveis, convertint-lo en un pressupost de contenció.


El regidor va explicar durant la sessió plenària que la molt bona feina a nivell d'hisenda feta al consistori durant els darrers 4 anys, havia permès millorar la tresoreria i la mitjana de pagament a proveïdors, però que a nivell pressupostari l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm segueix amb moltes dificultats, degut a l'endeutament i el pagament de préstecs que li condiciona enormement la capacitat de moviments.

Malgrat això, l'equip de govern parlava de pressupostos continuistes, ja que si bé ofereixen poca capacitat d'inversió, aquesta previsió ha de servir per donar continuïtat als molts projectes engegats en els darrers 4 anys.


Els partits a l'oposició, durant la seva intervenció van expressar la seva decisió de no donar suport a aquests pressupostos, al considerar que no ofereixen resposta a les necessitats reals del municipi. El Grup Municipal d'ERC va parlar de manca d'inversió i de manteniments i Junts Per Sant Hilari per la seva banda parlava de pressupost poc ambiciós també per manca d'inversions.

Finalment els 8 vots dels regidors del PIG van servir per aprovar el pressupost, amb la negativa de la resta de regidors del municipi.

 

 

Participació