La Marató aconsegueix 9.404.256 euros per lluitar contra les malalties minoritàries

Quim Masferrer ha conduit una gala itinerant per diverses ciutats de Cataluny amb l'ajuda de Mònica Terribas, Jordi Basté, Josep Cuní i bona part dels equips de Catalunya Ràdio i TV3

Resultat final de la Marató
Resultat final de la Marató | TV3
NacióDigital
16 de desembre del 2019
La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha aconseguit 9.404.256 milions d'euros per lluitar contra les malalties minoritàries, segons les dades facilitades a les dues de la matinada. Aquesta edició ha estat "itinerant": des d'una furgoneta Quim Masferrer ha recorregut Catalunya per participar en les diverses activitats solidàries que s'han organitzat arreu del territori. A més, els periodistes Mònica Terribas, Jordi Basté i Josep Cuní han liderat els platós televisius instal·lats a Tàrrega, Olot i Reus, respectivament. Al vespre, Masferrer s'ha dirigit al casino de l'Aliança del Poblenou, des d'on també s'ha fet el seguiment de la 28a edició.

La gala ha comptat amb multitud d'actes, actuacions, música i esdeveniments durant les més de 15 hores que ha durat el programa. Trucs de màgia, cançons del disc de la Marató cantades en directe i molts testimonis, tant de pacients, com d'investigadors, metges, familiars i responsables de medicina, han explicat històries colpidores, d'inspiració i de superació per lluitar contra les malalties minoritàries.

Com és habitual, s'han organitzat activitats a gairebé totes les poblacions catalanes, en total unes més de 3.600 repartides en 729 municipis. El telèfon per fer donacions és el 900 21 50 50 i més de 3.400 voluntaris han atès al llarg del dia les trucades dels espectadors. Les donacions continuen obertes.

Les malalties minoritàries són aquelles que sols afecten una part molt reduïda de la població i que molts de cops no tenen cap tipus de cura perquè no se'ls ha pogut estudiar. El criteri consensuat a Europa per classificar un pacient com a malalt minoritari, és que estiguin dins de la proporció de cinc entre 10.000.  És per això que tots els diners recaptats al llarg de la jornada van destinats a la investigació per a aquestes malalties. 
  

Mònica Terribas, Jordi Basté i Josep Cuní amb Quim Masferrer Foto: TV3