Arrenca La Marató d'aquest any dedicada a les malalties minoritàries

El primer recompte del marcador ja es situa per sobre dels 100.000 euros

Quim Masferrer, Mònica Terribas, Jordi Basté, Josep Cuní i Roger Escapa seran alguns dels rostres d'aquesta edició
Quim Masferrer, Mònica Terribas, Jordi Basté, Josep Cuní i Roger Escapa seran alguns dels rostres d'aquesta edició | ACN
NacióDigital
15 de desembre del 2019

La Marató del 2019 que arrenca aquest diumenge està dedicada a les malalties minoritàries, aquelles que sols afecten una part molt reduïda de la població i que molts de cops no tenen cap tipus de cura perquè no se'ls ha pogut estudiar. El criteri consensuat a Europa per classificar un pacient com a malalt minoritari, és que estiguin dins de la proporció de cinc entre 10.000. 

És per això que tots els diners recaptats al llarg de la jornada aniran destinats a la investigació per a aquestes malalties. Ara el marcador està a 111.230€, però s'espera assolir un xifra semblant a la de l'edició de l'any passat, on es van arribar als 15.068.252 euros. El telèfon per poder fer les donacions és 900 21 50 50.

Aquesta edició de la Marató estarà presentada per Quim Masferrer, que comptarà amb l'ajuda de figures com Mònica Terribas, Jordi Basté, Josep Cuní i Roger Escapa que faran de presentadors del programa des de les diferents seus que hi haurà repartides a Olot, Tàrrega, Reus i Barcelona.

A banda de les diferents seus, Masferrer s'anirà movent entre les diferents seus amb la unitat mòbil que es desplaçarà arreu de Catalunya. De fet, hi ha previstes més de 3.500 activitats populars on poder participar-hi, i entre les que hi ha concerts, competicions esportives,i algunes una mica més curioses