Hostalric ja té el seu primer Consell d'infància

Aquest òrgan consultiu de l'Ajuntament està format per vuit membres de cinquè i sisè de primària de l'escola Mare de Déu dels Socors

Foto de família del Consell d'Infància d'Hostalric
Foto de família del Consell d'Infància d'Hostalric | AJH
Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:56h
El passat 30 de novembre, es va fer el Ple de Constitució del Consell d'Infància i Anna Ribas Solé, va sortir elegida alcaldessa. Els regidors són Dan Pérez Moya, Joan Crillo Soalleiro, Mario Domènech Muñoz, Eloi León de Santo Retamal, Blai Oliva Mateu, Ivan Puig Clopés i Irene Torrellas Caballo. El Consell d'Infància tindrà una petita part de pressupost, elaboraran propostes, les estudiaran i duran a terme aquelles que siguin viables i votades per Ple. L'objectiu final és escoltar-los, que se sentin escoltats i que s'impliquin i es comprometin amb el municipi d'Hostalric.

Aquesta iniciativa va començar amb la redacció del projecte que primer es va presentar, per a la seva aprovació, a l'escola Mare de Déu dels Socors, ja que la seva implicació i motivació és imprescindible en aquest projecte. Un cop aprovat pel centre, va ser aprovat pel Consell Escolar i també pel Ple de l'Ajuntament.

Des de la regidoria d'Infància i Joventut, es mostra la satisfacció de la feina feta fins ara, per l'entusiasme dels nens i nenes i per la implicació de l'escola on s'ha assistit en diverses ocasions, tant la regidora Anna Noguera com l'alcalde Nil Papiol, per presentar el projecte, fer una pluja d'idees i explicar-los el funcionament de l'Ajuntament fen-los l'encàrrec de crear el Consell d'Infància d'Hostalric. En aquest sentit, la regidora Anna Noguera ha afegit que "ens engresca moltíssim treballar des de baix aquesta participació i entusiasme envers el municipi. Esperem que aquest sigui el primer de molts consells d'infància i que ben aviat puguem veure al seu costat els fruits del seu treball."

A partir d'aquestes trobades, tots aquells infants que volien ser representants dels seus companys i companyes van començar, amb l'ajuda de les tutores, la seva campanya electoral que va culminar amb les eleccions que es van fer el passat 15 de novembre.