El monestir de Breda acull l'inici del II Cicle de concerts de tardor de la Fàbrica de Lied

La voluntat de LFDLied és apropar la música clàssica de qualitat, donar a conèixer també repertori de poetes i músics catalans

Redacció
15 d'octubre del 2012
Un moment del concert al monestir de Breda
Un moment del concert al monestir de Breda | DBM
Un moment del concert al monestir de Breda Foto: DBM

El monestir de Breda ha estat l'escenari on s'ha iniciat el II Cicle de concerets de tardor que impulsa la Fàbrica de Lied. A Breda el passat 12 d'octubre, en el marc de la primera Fira de l'Olla, dues-centes persones van assistir al concert-conferència en el qual el naturalista Martí Boada va parlar de les flors presents en els poemes de tardor de Hermann von Gilm. El tenor Jordi Mas i el pianista Josep Buforn van interpretar l’Opus 10 “Letzte Blätter( últimes fulles)"de  Richard Strauss i A l'ombra del lledoner.

A més, l'associació d’Empresaris Turístics Montseny va patrocinar, juntament amb Lab circuits, la Cançó de bressol d'Eduard Toldrà (50è aniversari) amb poema de Tomàs Garcés. I Mava Real com a promotor del cicle.
 
La voluntat de LFDLied és apropar la música clàssica de qualitat, donar a conèixer també repertori de poetes i músics catalans (que es programen sempre a la segona part del concert) promocionar el Lied/cançó a les ermites, esglésies i altres llocs emblemàtics del massís, així com dinamitzar l'economia local al Montseny.
 
En el decurs del concert també es va anunciar que les donacions recollides en el concert de Nadal passat per LFDLied es destinaran per una banda a promocionar el cant coral infantil que s'ofertarà com activitat complementària a l'escola de música municipal de Breda i també a la compra de llibres de música. Per cada llibre comprat pels assistents del concert, LFDLied en comprarà un altre d'idèntic.