A Sant Hilari Sacalm arriba el Tió més vell del món

La capital de les Guilleries estrena aquest Nadal un Tió centenari

Tió centenari de Sant Hilari Sacalm
Tió centenari de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:09h
Des de fa uns anys a Sant Hilari Sacalm, just uns dies abans de Nadal, apareixen a carrers i places una colla de tions que impregnen el municipi de màgia i il·lusió, fent les delícies dels més menuts. Aquest Nadal serà encara més especial ja que ha arribat un nou Tió, i no pas un de qualsevol, sinó el que es considera el més vell del món. El nou Tió és ja centenari i ha viscut tota la seva vida a Sant Hilari Sacalm

Fins a dia d'avui, havia estat un majestuós freixe situat al bell mig del Parc de la Font del Pic, ben a prop del balneari Font Vella. Un arbre de ribera que ha viscut ferm i imponent en un lloc privilegiat de la vila, essent espectador i testimoni de moltes vivències del municipi i la seva gent.

De ben segur que durant aquests 100 anys ha escoltat sigil·losament un munt de converses dels estiuejants que, des de fa més d'un segle, han passat hores fent tertúlia i tastant les aigües de la Font del Pic; ens podria parlar dels litres i litres d’aigua que s’hi embotellaven; o les moltes ocasions que ha acompanyat en silenci les oracions de les Germanes Carmelites que resaven al pati de l'edifici conegut com "Villa Josefina", que els hilariencs i les hilarienques miraven amb respecte i l'anomenaven, entre somriures, com la Torre dels Bojos; o les vegades que ha posat satisfet pels turistes de ciutat que, des de l’habitació del Balneari Font Vella, han admirat la seva majestuosa presència.

Ara la vida l'ha portat a uns altres afers, esdevenint un magnífic Tió. Serà igualment admirat, però ara per la innocència dels més menuts, que lluny de veure un arbre vell, centenari, amb moltes pluges i ventades a la seva capçada, veuran un tronc màgic que els intercanviarà cops de bastó per magnífics regals.

EL proper divendres dia 6 de desembre a les 5 de la tarda, es celebra a la plaça Jacint Verdaguer, l'encesa de llums de l'Arbre de Nadal, acompanyat d'un espectacle infantil (a càrrec de Jaume Barri) i una xocolatada. Aquest mateix dia, també arriba el Tió centenari de Sant Hilari Sacalm.

L'avi dels tions estarà durant totes les festes nadalenques a la plaça Jacint Verdaguer, fent costat de l’'rbre de Nadal, repartint màgia, il·lusió, i fent el Nadal de Sant Hilari Sacalmun xic més especial.