emergències

El CSS de Santa Maria de Palautordera acull la primera formació dels Equips de Resposta Immediata en Emergències de Creu Roja

Hi van participar una quarantena de voluntaris de la institució humanitària

per Redacció , 30 de novembre de 2019 a les 21:51 |
Una quarantena de voluntaris de Creu Roja van prendre part de la formació d'ERIE | CRBM
El Centre de Suport Social de Santa Maria de Palautordera, gestionat per Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny, va acollir la primera acció formativa que ha fet la institució humanitària a Catalunya per formar els seus membres en els Equips de Resposta Immediata en Emergencies (ERIE) especialitzats en la recerca en medi terrestre. L'acció va portar-se a terme el passat 23 de novembre.

Les ERIE, són equips homologats i preparats per intervenir en qualsevol emergència i de qualsevol tipologia, no només a Catalunya sinó a tot l'Estat, podent integrar-se en els diferents dispositius de les altres comunitats de la Creu Roja Espanyola (CRE). Es poden activar en un període molt curt de temps iy treballen coordinats pels serveis d'emergències i protecció civil de la Generalitat de Catalunya.


L'activitat va constar de tallers de cohesió de grup i tècniques de recerca i autoprotecció i també els quaranta voluntaris que participaven en la jornada van fer un simulacre de recerca a la muntanya del Montseny, un indret molt propici per fer pràctiques i accions formatives d'aquesta especialitat de recerca en medi terrestre. Per aquest motiu, es va escollir Santa Maria de Palautordera, a les portes del Montseny, per fer aquesta primera formació.

El president de la Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, juntament amb el president de la Creu Sant Celoni i Baix Motseny, Jordi Garcia, varen assistir a la jornada. El president de la institució a Catalunya va posar en valor la importància d'aquests equips homogeneïtzats i especialitzats en emergències, "ja que formen part de la innovació i adaptació de la Creu Roja als nous models d'intervenció que la pròpia societat ens demana", va manifestar Josep Quitet.


El president de la Creu Roja al Baix Montseny, Jordi Garcia, va explicar que a la comarca també hi ha voluntaris de Creu Roja preparats que s'integren dins d'aquests nous equips d'emergències.
 

Un dels tallers de la formació ERIE de Creu Roja Foto: CRBM

 

Participació