successos

Registres a Sant Celoni i una quarantena de detinguts en l'operació dels Mossos contra el tràfic de drogues i d'armes a Badalona

La policia destaca que es tracta d'un dels grups "més rellevants" al Barcelonès Nord dedicat al narcotràfic

per NacióDigital , 29 de novembre de 2019 a les 13:24 |
Els Mossos, entrant en un habitatge de Badalona | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han portat a terme aquest divendres matí un operatiu a Badalona i a l'àrea metropolitana contra el tràfic d'armes, de drogues i el blanqueig de capitals. El desplegament s'ha centra al barri de Sant Roc de la ciutat barcelonina i ha començat a la matinada i ja s'ha saldat amb una quarantena de detinguts. 

La policia ha destacat que aquest ha estat un cop a una de les organitzacions "més rellevants" de narcotràfic al Barcelonès Nord i que "part" del grup es dedicava també al tràfic d'armes. De fet, han constatat un "augment de la presència d'armes al territori". En l'operació, ordenada per un jutjat de Badalona, hi han participat diferents unitats dels Mossos, com la de subsòl, per evitar que els detinguts poguessin desfer-se de la droga pel clavegueram, i un helicòpter.


S'han fent una trentena d'entrades i escorcolls en diversos punts. En l'operació, hi intervenen, a més de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), diverses unitats especialitzades dels Mossos, com el Grup Especial d'Intervenció, la Canina, la Unitat de Subsòl, l'helicòpter i drones, entre altres. En total més de 600 agents dels Mossos d'Esquadra. L'operatiu està coordinat pel jutjat d'instrucció número 3 de Badalona.

Els Mossos s'han trobat amb habitatges que tenien portes blindades o dobles portes. En algun cas, els agents que intervenen en l'operatiu han hagut d'utilitzar una radial per poder obrir la porta.


A més de Badalona, altres poblacions on s'estan practicant registres són Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès); Alella (Maresme); Viladecans (Baix Llobregat) i Sant Celoni (Vallès Oriental).

 

Participació