El pressupost municipal de Breda creixerà un 17,4 per cent l'any 2020

En sessió plenària ordinària s'han aprovat, inicialment, gairebé quatre milions d'euros

Sessió plenària de l'Ajuntament de Breda
Sessió plenària de l'Ajuntament de Breda | AJB
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:22h
L'Ajuntament de Breda disposarà per a l'any 2020 un pressupost de gairebé quatre milions d'euros, concretament 3.924.500 euros, tal com s'ha aprovat inicialment aquest dimarts a la nit en la sessió plenària ordinària. Aquesta és la xifra més alta dels darrers anys ja que es disposarà d'un 14,7% més que no pas l'any 2019 que quantificat en euros suposa 503.800 euros més. L'equip de govern municipal justifica l'augment  "per l'increment de les subvencions que el consistori preveu rebre durant l'any 2020 i la previsió de demanar un préstec bancari de 300.000 euros".

Aquest fet també fa augmentar la inversió prevista fins els 547.440 euros per els 227.868 euros del pressupost de 2019. El punt s'ha aprovat amb el vot favorable del grup d'Esquerra Republicana, l'abstenció de JxCat i CUP i el vot en contra del PSC.

L'altre punt destacat ha estat l'aprovació de la creació del cos de Policia Local de Breda. Suposa el començament d'un procés que transformarà l'actual cos de Guàrdia Municipal en un de Policia Local. La proposta s'ha aprovat amb el vot favorable d'ERC, JxCatT i PSC i l'abstenció de la CUP.

La sessió plenària també ha acordat la modificació del conveni de col·laboració amb INCASÒL per a la construcció d'habitatges amb protecció oficial. Concretament es va deixar sense efecte una clàusula del conveni firmat amb l'Institut Català del Sòl l'any 2005 per tal que aquest construís vivenda protegida a un solar annex a l'aparcament de la plaça Lluís Companys. La clàusula eliminada recollia l'exempció del pagament d'impostos fins a la construcció d'aquests habitatges, que després de 14 anys encara no s'ha produït. Unanimitat en la votació.